Даниел Върбанов „Когато човек се е подготвил за дадена ситуация, няма да причина да не се чувства уверен”

Привет, приятели! Днес на гости ми е един млад, но много обичан български актьор – талантливият Даниел Върбанов. Той се превъплати в ролята на княз Баян в телевизионния сериал „Войната на буквите”. Театрални постановки, в които е участвал са „На дъното”, „Екстази”, „Стъпка по стъпка” и други. Даниел е учил в Академията за актьорско майсторство в Оксфорд, след което е завършил „Актьорско майсторство за драматичен театър” в НАТФИЗ „Кръстю Сарафов”. В момента е взел решение отново да продължи образованието си в Англия.

С Дани се срещнахме в началото на месец април. Баскетболно игрище Богатица беше изборът му за съвместната ни фотосесия. За мен беше предизвикателство и едновременно удоволствие да направим тези спортни кадри, част от които заснехме в движение. Денят, в който се видяхме беше слънчев, и не беше никак лесно да направим кадрите, заради силната светлина,  но Дани се справи много професионално със ситуацията, както се вижда и от снимките.

В настоящото фотоинтервю си говорим за образованието в Англия и България, за любовта към актьорската професия, за увереността. Прочетете го до край и разгледайте кадрите от съвместната ни фотосесия! Различни са от всичко, което сте виждали от мен до момента.

Здравей, Даниел! Благодаря ти, че прие поканата ми! Радвам се, че си ми на гости! Зрителите те познават като княз Баян от телевизионния сериал “Войната на буквите”. А ти какво би ни разказал за себе си?

Обичам да спортувам. Напоследък се запалих много по баскетбола, затова ти предложих да дойдем да снимаме тук.

Как се роди любовта ти към актьорската професия?

От малък бях убеден, че искам да се занимавам с това. В момента, в който осъзнах, че хората от филмите са актьори и това им е работата, осъзнах че няма друга професия, която искам да преследвам.

Какво ти помага вътрешно, за да постигнеш увереността на Баян?

Бях обграден от страхотен екип. Професионалисти, които се погрижиха да се чувствам на място от първия снимачен ден. Също така, смятам че когато човек се е подготвил за дадена ситуация, няма да причина да не се чувства уверен.

 

Учил си актьорство и е Англия. Каква е разликата в образованието между Англия и България? И важно ли е къде получаваме образованието ни или по-скоро е от значение какво носим е себе си?

По някакъв начин аз извадих голям късмет. В момента отново уча в Англия и се старая да взимам най-доброто от двете школи. Вече шест години обикалям академиите по актьорско. Опитвам се да направя някакъв хибриден метод, който работи за мен. Смятам, че актьорският труд и дисциплина, играят много по-голяма роля от това в кое училище си учил. Някои от най-добрите актьори са започнали като деца и никога не са стъпвали в академии по актьорско. Всеки има своя уникален път и за съжаление няма универсален отговор на този въпрос.

 

Какви качества притежават успешните хора, според теб?

Ако знаех, щях да се опитам да ги придобия.

 

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Миналото лято заснехме филм за великият Георги Аспарухов – Гунди. Радвам се, че бях малка част от този проект и нямам търпение публиката да се срещне с него на големия екран. Връщам се към един от предните въпроси – благодарение на актьорската професия, мога да се похваля, че съм играл футбол с Гунди и съм учил в Магнаурската школа във Византия, в коя друга професия може да се случи това? Предстоят и други вълнуващи неща, надявам се скоро да мога да ви споделя повече и за тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published.