Свилена Николова „Вярвам в себе си” 

 

Привет, приятели! Днес на гости ми едно младо, талантливо и красиво момиче – прелестната Свилена Николова. От съвсем малка тя се занимава с балет. Завършила е Танцов театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Освен с танци, Свилена се занимава с актьорско майсторство, преподава балет на деца и работи като модел в множество български и международни проекти. Виждали сте я в безброй музикални видеа, реклами и филми, където се преплитат и всичките й таланти и умения.

С нея се видяхме преди няколко седмици в София. Срещата ни беше кратка, но работата ни спореше с лекота. Свилена е много крехка и нежна, но в  разговорите с нея си проличават и дисциплината в работата, която е изградила,  и силният й характер.

В настоящото фотоинтервю си говорим за любовта към танците, за мечтите, за предизвикателството на това да си артист в България. Какво ми сподели Свилена по всички тези теми, ще разберете като прочетете интервюто докрай. Насладете му се!

Здравей, Свилена! Благодаря ти, че прие поканата ми! Радвам се, че си ми на гости! Би ли ни разказала повече за себе си и всички изкуства, с които се занимаваш?

Здравей, Криси! За мен беше удоволствие да се срещнем!

Казвам се Свилена, на 27 години съм. Откакто се помня танцувам, но постепенно с годините се появи любопитство и любов (в последствие) към актьорското майсторство, и като цяло към магията на снимането.  А в момента откривам и преподаването, и създаването на танц.

Как се роди любовта ти към танците?

Не помня конкретно, бях доста малка, за да мога да определя. Мама ме заведе за първи път в балетна зала, когато бях някъде на 7-8 години.

Какво е да си млад артист в България? С какви предизвикателства се сблъскваш и какво те кара да продължаваш, въпреки трудностите?

За жалост възможностите в България за танц са силно ограничени, освен ако не искаш да си хореограф и да създаваш.

Абсолютна несигурност и въпроси като: „Aми сега какво? ”. Но мисля, че всеки от нас избирайки този път, е наясно с това.

А това което „те държи” са малкото, но стойностни проекти, които се случват понякога.

От много малка тренираш балет. По какъв начин танците изградиха характера ти?

Въпреки, че балета не е спорт изгражда желязна основа от възпитание, дисциплина и устойчивост в едно дете. Ако то продължи да се занимава с това и по-нататък (както в моя случай), пренася тези „правила” от залата и в живота, което е страхотно!

Също, според мен, възпитава на естетика и поглед към красивото.

Освен, че танцуваш, ти си модел, заминаваш се с актьорско майсторство и се снимаш в реклами. Кое е общото и кое е различното във всички тези изкуства, според теб?

Всички те са свързани с изразяването по един или друг начин. Да бъдеш чут, видян и разбран. Това е общото.

Различното, може би, е че танца е в сферата на живото изкуство, което не може да бъде повторено, по същия начин никога, а киното се запечатва и остава по точно този начин завинаги.

В какво вярваш?

В себе си.

За какво мечтаеш?

Мечтая за огромен танцов проект, който да продължи месеци. Също мечтая да пътувам много!

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Предстои ми снимането на голяма рекламна кампания за хотел по нашето черноморие.

А скоро излиза музикален видеоклип на млад български изпълнител с мое участие.

Leave a Reply

Your email address will not be published.