Актрисата Силвия Петкова „У хората най-много ценя искреността”

Приятели, днес на гости ми е една прекрасна жена, майка, актриса и съпруга – Силвия Петкова. За мен тя е една от утвърдените млади актриси на нашето съвремие. Познаваме я от пиесите “Тирамису”, “Съгласие”, “Пипи Дългото чорапче”, в телевизионните и кино продукции “Революция X”, “Революция Z”, “Откраднат живот”, “Под прикритие”, “Пътят на честта” и много други.

Силвия е лъчезарна, енергична, позитивна, красива и е изключително силен и достоен човек. Впечатли ме точността и отговорността, с които се отнася към поетия към мен ангажимент. Виждали сме Силвия в най-различни превъплащения – комедийни, драматични, в ролята й на майка, която върви смело по пътят на честта, но коя всъщност е тя ще разбрете като прочетете интервюто до край. Enjoy it!

Здравей, Силвия! Изключително ми е приятно, че си ми на гости днес. Хората те познават от малкия и големия екран в различни и интересни превъплащения, но коя всъщност е Силвия?

Да ти кажа честно, понякога и аз това се питам. 🙂
Силвия е доста особен човек. Свръхемоционален, много наивен, вярващ в доброто. Често не вярвам достатъчно в себе си. Дори направо си ми липсва самочувствие. Твърде самокритична съм. Много притеснителна и срамежлива с непознати, но сред свои експресивна и шумна. Обичам да се забавлявам. Обичам да обичам, да ме обичат. Доста обидчива съм и винаги имам чувството, че съм виновна за нещо.


Кое е най-голямото ти предизвикателство като майка на малкия Сива?

Цялото нещо – да бъдеш родител е много голямо предизвикателство и отговорност. Колкото е хубаво и забавно, толкова е и страшно. Защото за мен е важно да възпитаме истински джентълмен и кавалер, със стабилна ценностна система и морал. Трудно ми е да си контролирам думите и да му говоря само с позитивни, утвръждаващи изречения, за да не му създам някакви травми. Но мисля, че успявам и ми е много приятен този процес на самонаблюдение и самоконтрол.


Кой е любимият ти начин да релаксираш? Успяваш ли да го правиш?

Разбира се, най-хубаво ми е някъде далеч от града, сред природата – планина, море, язовир, каквото и да е. Но за съжаление, последните месеци много рядко имам време за това удоволствие. Пътешестването ми е най-голямата страст и любов, и най-хубавият релакс. Но когато нямам възможност, се задоволявам с поглед към небето, хубава музика в слушалките, каране на колело или просто спане по цели денонощия.


Какво дете беше?

Бях много смешно и забавно дете. Бях много отворена. Постоянно контактувах с всякакви познати и непознати хора. Измислях нелепи смешни игри, влизах във всякакви роли, смеех се много и разсмивах околните. Когато ме разлюля пубертета, всичко разбира се, се промени – станах намусен тинейджър, който само се чуди каква глупост за правене следва.

Кои качества цениш най-много у хората, с които се заобикаляш?

Искреността!

Как би довършила изречението “Любовта е…”?

Любовта е Всичко! И Всичко е Любов!


Какви нови проекти да очакваме от теб?

Предстои премиера на пълнометражния филм “Пепел върху слънцето”, който е дебют на режисьора Бо Калинов. Там си партнирам с Юлиян Вергов, Анастасия Лютова, Ирини Жамбонас и още куп прекрасни колеги.
Иначе заповядайте на сцената на Театър “София” или следете, кога ще гостуваме във вашия град със забавното представление “Кризисен център” на Шуменския Театър, където си партнирам с Ивайло Захариев, Ники Станоев, Юлиян Рачков и Иво Йончев.

Leave a Reply

Your email address will not be published.