Актрисата Ирмена Чичикова “Предизвикателствата никога не свършват”

Приятели, имам щастието днес на гости да ми бъде актрисата Ирмена Чичикова. За тези, което не знаят, тя е родом от Пловдив и е носител на наградата на Българската филмова академия за главна женска роля. Един от последните филми, в който тя играе „Не ме докосвай“, е носител на награда „Златна мечка“ на престижния филмов фестивал в Берлин.

Когато се видях с нея, първото нещо, което ми направи впечатление е това, че се различава от тълпата от хора. Тя е красива, нежна, стилна и успяла в професията си. Освен това е изключително точна като човек и въпреки успехите си е здраво стъпила на земята. Срещнахме се началото на месец февруари, когато тя беше в родния Пловдив за представянето на филма „Не ме докосвай“.

Фотосесията заснехме в Капана. Ирмена се държа изключително професионално. Получиха се различни и артистични кадри, които се надявам да ви харесат. Приятно четене!

Здравей, Ирмена! Много се радвам, че си мой гост! Около теб се случват събития, благодарение, на които България да се гордее с теб! Филмът „Не ме докосвай“, в който играеш е носител на награда „Златна мечка“ на престижния филмов фестивала в Берлин. Би ли ни разказала повече за филма, както и за другите творчески проекти, в които участваш в момента?

– Филмът е изследване, емоционално, физическо и духовно – на интимността, на вътрешните прегради, на страховете, но и на любовта, които се съдържат у човек. Съвсем скоро в рамките на София Филм Фест ще имам прожекция на още един европейски филм, в който участвах – “Сутиенът” на Файт Хелмер. В постпродукция е един български филм, в който имам главна роля – “Писма от Антарктида” на Станислав Дончев. Предстоят ми няколко късометражни филми.

Хората те познават като успяла актриса, носител на множество награди и номинации. А коя е Ирмена в своята същност?

– Ирмена е винаги различна, но и винаги една и съща. Изпълнена с любов към работата и близките си хора.

Освен актриса, ти си и лице на модна агенция „Ивет фешън“. Кои са най-ценните уроци, на които те научи модната индустрия?

– Никога не съм била модел в пълния смисъл на думата, затова и модната индустрия е по-скоро далеч от мен. Изпитвам удоволствие да снимам мода и уважавам много хората, с които работя в тази сфера. Друг вид предизвикателство и вълнение.

Какво е мнението ти за развитието на изкуството в България? Мислиш ли, че с времето все повече се цени?

– Изкуството в България винаги е било ценено, надявам се с времето да бъде подкрепяно и стимулирано повече.

Кои са най-големите предизвикателства, пред които те е поставял живота?

 – Лична загуба. Вътрешна несигурност. Предизвикателствата никога не свършват.

Какво е за теб любовта?

– Във всичките ѝ форми, полет на душата.

Ти си нежна красива, деликатна и успяла. И все пак за какво мечтаеш?

– За хармония, за развитие, за светли дни.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.