Димитрина Германова „Важно е да си искрен с публиката”

Привет, приятели! Днес на гости ми е една млада, красива и талантлива млада дама – прекрасната Димитрина Германова. Тя е едва на 20 г , а вече е постигнала толкова много в развитието на кариерата си. Познавате я от участието й в телевизионното риалити „Гласът на България” 2023 г, където тя завърши на почетното второ място. Димитрина се занимава с музикален театър, в момента е част от Държавната опера във Варна. Мюзикълите, в които е участвала са „Цар лъв”, „Красавицата и звяра”, „Коралайн”, „Коса”, „Оркерстър без име” и други. Освен това Димитрина се занимава и с дублаж. Нейни са гласовете на Изабела от „Енканто” и Ариел от „Малката русалка” в българските версии на филмите на Disney. Печелила е и множество музикални конкурси, включително и три медала за Световния шампионат по сценични изкуства WCOPA в Холивуд, през 2019 г.

С нея се срещнахме преди няколко седмици в любимата ни столица. Дими е красива, осъзната, интелигентна, от съвсем малка знае какво иска, работи здраво и следва мечтите си. На това се дължат и многото нейни успехи, които са завидни за крехката й възраст.

Във фотоинтервюто си говорим за музиката в ранните години, за участието й в музикални конкурси, включително и риалити формата „Гласът на България”. Какво още ми сподели тя, ще разберете като прочетете интервюто докрай. Насладете му се!

Здравей, Димитрина! Благодаря ти, че при е поканата ми! Радвам се, че си ми на гости!  Как се роди любовта ти към музиката?

Още като бебе родителите ми са ме приспивали с детски песнички, по-късно с  класическа музика, рок балади… с различни стилове музика. Много съм харесвала Мадона и постоянно съм искала да ми пускат нейни песни. Викала съм: „Мудона, Мудона“ и съм подскачала в захлас… хахаха. Като бях на 7 г, изявих желание да свиря на пиано. Записаха ме и на солфеж, където се учи музикална теория. Там учителката ми чу, че пея правилно и имам „звънлив глас“, и настоя да започна да пея в Детския хор в Добрич, където тя беше корепетитор. Така всъщност се роди любовта ми към музиката. По това време по телевизията вървеше реклама за музикален формат за деца и много държах да се запиша… само че нито имах опит на сцена като солов изпълнител, нито увереност. Не се получи, не ме одобриха, разбира се, не знам и какво съм очаквала. Но пък това ми даде стимул да се запиша на уроци по пеене и да започна да развивам дарбата си пълноценно. Имам късмета да работя с преподаватели, които са не само мои вокални педагози, но и мои приятели – доц. Алис Боварян и Елена Карабельова. Минаха 10 години оттогава и най-важният извод, до който достигнах, е, че наистина не мога да живея без музика.

Кои са уроците, които си взе от участието ти в риалити формата „Гласът на България”?

Може би ще прозвучи клиширано, но за да покажеш всичко, на което си способен, е необходимо да се освободиш от всякакви очаквания за класиране и просто да се насладиш на сцената и момента. Важно е да си искрен с публиката, защото тя усеща всичко – както твоето настроение, така и твоите колебания. Имах страхотен късмет да преживея това, което преживях. Няма как да искам повече. Титлите са важни, но най-голямата награда е музиката.

Участваш в редица представления в Държавна опера, гр. Варна. Мюзикълът ли е любимият ти жанр? Какво те привлече в него?

За да участваш в мюзикъл, трябва да имаш умения, които аз развивам от ранна детска възраст. Започнах с танци, после пеене, след това драматичен театър. В един момент от само себе си всички тези умения се обедниха в едно – музикален театър. Бях част от Детски музикален театър „Дея“ в град Добрич, около 5 години. За мой късмет попаднах в среда, където всяко едно дете гореше за театъра. Човекът, който успя да запали и моя пламък, е именно нашата ръководителка – Лана Анцаридзе. Тя отвори пред мен вратите на необятния свят на театъра и мюзикъла. Благодарение на нея го обикнах толкова силно. Още на 16 спечелих място в продукции на професионална сцена – мюзикълите „Коса“ и „Цар лъв“, представени от Държавна опера, Варна. Благодарна съм на режисьорите Борис Панкин и Петко Бонев и музикалния директор и диригент Страцимир Павлов за доверието, което ми гласуваха. Те ми вдъхнаха куража и увереността да продължа…

Имаш множество спечелени награди и медали от участието ти в различни музикални конкурси, включително и три медала за Световния шампионат по сценични изкуства WCOPA в Холивуд, през 2019 г. С какви предизвикателства те е сблъсквал този опит? Кои са най-важните уроци, които научи от участието си в музикални конкурси?

Масовата представа за вокалните конкурси е, че децата си завиждат и се явяват там само за награда. Моят опит обаче е съвсем различен. Покрай конкурсите създадох страхотни приятелства, които поддържам все още. Избирах конкурсите така, че да се засичам с определени деца и да се забавляваме заедно. Хубаво е да си сред хора, които говорят на твоя език. Така всеки път се връщах с нови, приятни спомени. Трупах много повече опит, защото исках да се уча и да се развивам, а не защото се явявах само за награда. Исках да пея и да споделя с хората песента си. Според мен, когато имаш такава нагласа, шансовете за добро представяне са много по-големи. Тръгвала съм си от конкурси, както с най-голямата награда, така и с никаква… Била съм разочарована, разбира се, но пък така съм имала възможността да преборя себе си и егото си.

Какво дете беше?

По думите на мама и тати: „Усмихнато, жизнерадостно, любознателно и винаги весело… Добро дете“.  Звучи ми като щастливо дете, отглеждано с много обич.

Каква е твоята формула за успех?

Работа… много работа, търпение, добри преподаватели и късмет да си на правилното място с правилните хора.

Сигурна съм, че вече си сбъднала голяма част от детските ти мечти. За какво още мечтаеш?

Мечтите ми са съвсем скромни… да пълня най-големите зали с моя музика и да играя най-желаните роли.

Какви нови проекти да очакваме от теб? Къде можем да те гледаме?

Съвсем скоро ми предстои вълнуваща главна роля, в мюзикъл – вечна класика. Дотогава пък се надявам да мога да ви зарадвам с нова песен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.