Весела Петрова „Увереността идва естествено с опита”

Привет, приятели! Днес на гости ми една млада, красива и талантлива актриса – прекрасната Весела Петрова. Тя е била част от трупата на Драматичен театър „Гео Милев” в Стара Загора, но днес е артист на свободна практика и можете да я видите в различни интересни проекти като постановката „Актьори срещу поети”. Освен това Веси се занимава с дублаж като актьор и режисьор.

С нея се срещнахме преди малко повече от седмица. Още щом се запознахме ми направи впечатлние нейната нежност, лъчезарност и естественост. Работата с нея се случваше с лекота. Бих искала и да й благодаря, че приемаше мои всички творчески предложения и беше толкова мила и дружелюбна. Срещата ни беше истинско удоволствие за мен.

Във фотоинтервюто си говорим за актьорското майсторство, пътувания, любов към себе си и какво още, ще разберете като прочетете интервюто докрай. Насладете му се!

Здравей, Веси! Много се радвам, че си ми на гости! Благодаря ти, че прие поканата ми. Би ли ни разказала повече за себе си и проектите, в които участваш?

Привет, Криси! Благодаря за поканата и интереса ти към мен. Никога не съм знаела как да говоря за себе си, струва ми се малко неестествено, защото предпочитам да усещам хората, с които говоря и според това да разкривам различни свои черти и размисли. Но ако трябва да кажа нещо, това е че към момента съм на свободна практика, една от участничките съм в “Актьори срещу поети” в ТР “СФУМАТО”, от известно време се занимавам с дублаж, като режисьор и актьор, както и наскоро осъществихме проект към НФК с любимата Лили Гелева по текстове на Георги Господинов.

Как се роди любовта ти към актьорската професия?

Това е въпросът с главна буква. 🙂 Не съм сигурна в кой точно момент се е случило, но със сигурност е свързано с това, че баща ми беше директор на киното в родния ми град Добрич и още от малки с брат ми, сме гледали всичко на голям екран. Лесно е да се влюбиш в тази професия, когато очите ти са пълни с образи.

От профилите в социалните мрежи виждам, че обичаш да пътуваш. Би ли ни разказала някоя вълнуваща случка от твое пътуване?

Това е нещо без, което не мога. Ако някой ме покани да стана водеща на предаване за пътуване по света, ще бъда много щастлива. По време на път успяваме наистина да се отстраним от ежедневието си и да се вълнуваме от случките в настоящето, може би е вид бягство, но пък е много приятно.

Интересна история, за която се сещам е част от артистични проекти, които се осъществяват във Франция през лятото. Заедно с колеги актьори пристигнахме в Париж и бяхме  решили да обикаляме цяла нощ, защото на другия ден трябваше да си хванем влак за друг град. Разбира се, след еуфорията от новото място, идва и момент на умора, в който решихме, че все пак трябва да полегнем някъде за малко. В това време се разхождахме край Сена, където имаше много кораби, в един момент забелязахме, че един от тях изглежда безстопанствен, качихме се на него и решихме, че е подходящ да си полегнем за 2 часа. Така че мога да кажа, че съм спала на Сена под звездите. Разбира се, на сутринта, леко вдигнахме глъчка и излезе една жена от съседния кораб, която почна да ни се кара, ние се извинихме и се тръгнахме веднага.

Какво е твоето разбиране за любов към себе си?

Мога да кажа, че това е нещо, което се развива с времето. Много е нужно, ние понякога забравяме, че живеем най-вече със себе си и ако нямаме

здравословни отношения с нас си, не можем да очакваме такива и с другите. За мен любовта към себе си е свързана с приемане, приемане на успехите и на неуспехите, на радостите и разочарованията, на споделеността и отблъскването. Аз съм доста критична към себе си, но част от процеса на себепознаването е да се приемаме и с любов и грижа да опитваме да коригираме нещата, които ни дърпат назад.

Кои са стъпките за развитие на здравословна увереност, според теб?

Мисля, че увереността идва естествено с опита, не само в професията, но и в живота, поне при мен е така. Смятам, че човек се опознава постепенно и не трябва да спира да се изненадва. За да е здравословна увереността ни, мисля че е добре да поглеждаме малко по-настрани от себе си, да си даваме сметка къде се намираме, но не в постоянно сравнение с другите, а по-скоро изследвайки какви възможности имаме пред нас и кое ни мотивира да подобряваме себе си.

За какво мечтаеш?

Аз обичам да мечтая и мечтая за всичко! Мечтите са затова да не си слагаме ограничения, затова ще кажа само това, иначе няма да има край.

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Силно се надявам да се осъществи нещо, което подготвяме от известно време. За съжаление не мога да кажа нищо конкретно, но веднага щом стане ясно ще споделя подробности.

Leave a Reply

Your email address will not be published.