Стефани Ивайло „Изкуството обогатява, развива въображението, отваря нови хоризонти”

Привет, приятели! Днес на гости ми е една млада, красива и талантлива актриса – прекрасната Стефани Ивайло. Познавате я от телевизионния сериал „Татковци”, игралния филм „Жълт олеандър”, театралните постановки „Ретросексуално”, „Ромео и Жулиета”, „Летене”, „Игра за двама”  и други. Освен, че е актриса, Стефани рисува, свири на китара и синтезатор.

Както сами ще видите от снимките, тя е изключително артистична и бързо влиза от едно емоционално състояние в друго. Много е мила, нежна, а изкуството е в кръвта й. Отлагахме срещата ни около година и се радвам, че в крайна сметка имах възможността да осъществя  това интервю за вас и да се докосна до личността и таланта й.

Във фотоинтервюто си говорим за любовта към изкуството, социалните мрежи, грижата за животните и какво още, ще разберете като го прочетете докрай. Насладете му се!

Здравей, Стефани! Благодаря ти, че прие поканата ми, много се радвам, че си ми на гости! Хората те познават в ролите ти и в театъра, в киното и на малкия екран. Ти какво би ни разказала за себе си?

Здравей, много благоадря за поканата и прекрасната фотосесия! Родена съм в София. От малка рисувам и завърших художествената. Актьорските стремежи дойдоха доста късно и неочаквано. Беше нова и категорична смяна на посоката. В момента играя в театъра и снимам разни неща.

Как се роди любовта ти към изкуството? Освен, че си актриса ти рисуваш, свириш на китара  и синтезатор. Остава ли ти време и за останалите изкуства, освен актьорството?

За любовта ми към изкуството е виновен моят вуйчо, който е великолепен художник. Израснала съм сред бои, картини, скулптури. Също така, той свири на пиано и китара. Все величествени неща! Аз също посвирвам, но абсолютно любителски. Важно ми е да намирам време за рисуване, свирене, четене, хубави филми и т.н. Тези неща те обогатяват, развиват въображението, отварят нови хоризонти.

Какво е общото и различното между ролите ти в телевизионния сериал „Татковци” и игралния филм „Жълтия оленадър”?

Две диаметрално противоположни вселени. Общото е начинът ми на работа. Винаги се старая да съм подготвена, давам максимално от себе си, трупам опит.

Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъскваш като актьор в България?

Малък пазар, няма пари за кино, често си принуден да участваш в проекти, които не харесваш, защото просто трябва да работиш, ниско заплащане. Актьорството, изкуството е едно скъпо хоби.  Доста често, за да си актьор трябва да си намериш странична /истинска работа. Като изключим тези дреболии актьорската работа е магична и красива.

Какво ни дават и какво ни взимат социалните мрежи, според теб?

Често ни дават една изкривена представа за живота, морала, нуждите. Според мен, ще е прекрасно и правилно социалните мрежи да са 18+. Тези пространства са вредни за психиката на подрастващите. При големите хора, ако се ползват като умерен източник на информация, вдъхновение, помощ, забавление, е добре. Проблемът идва,когато започнеш да скролваш маниакално през 5 минути.

Участваш в много кампании за защита на животните. Какво би могъл да направи всеки един от нас, за да бъде им полезен?

Да осиновяваме животни от приюти, от улицата. Да се грижим за уличните животни.  Да не купуваме козметика, която е тествана върху животни. Да се присъединяваме към групи и каузи в помощ на животните. Да не обличаме животни, ако е възможно.

Каква е тайната на увереността, според теб? Как да си повярваме повече?

И аз я търся още. Това е въпрос на вътрешна работа. То е процес. Хубаво е човек да има здравословно самочувствие и любов към себе си, без да става арогантен и самовлюбен. Да имаш комфорт в начина, по който присъстваш и се носиш из пространството.

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Започвам снимки на нов сериал, който тръгва от есента по Нова тв.

Leave a Reply

Your email address will not be published.