Гергана Цакова „Мечтая българският театър да се развива и подобрява”

Привет, приятели! Днес на гости ми една млада и красива актриса – прекрасната Гергана Цакова. Познавате я от театралните постановки „Портретът на Дориан Грей”, „Тартюф”, „Панаир на суетата” , „Пепеляшка”, „Комедия за тенори”, „Заровеното дете” и други. Освен, че е успешна актриса, Гери също и пее. Някои от вас, може би си спомнят участието й в телевизионното риалити „Гласът на България” през 2019 г, когато тя се справи повече от чудесно.

С Гери от много дълго време имахме желание да се видим запознаем и да творим заедно. Реших да я поканя като гост във фотоинтервю, тъй като виждам, че много и интересни творчески проекти й се случват, и може да ни разкаже повече за тях. Преди седмица се видяхме в София, за да заснемем фотосесията, която виждате днес.

Тя е много слънчева, чаровна, отговорна към ангажиментите си и за мен беше истинско удоволствие да реализираме този проект. Във настоящото фотоинтервю си говорим за мечтите, за навиците на успешните хора и за какво още, ще разберете като го прочетете до край! Насладете му се!

Здравей, Гери! Благодаря ти, че прие поканата ми! Радвам се, че си ми на гости! Би ли ни разказала повече за себе си и проектите, в които участваш?

Здравей, и за мен е удоволствие, и благодаря за поканата!

Завърших НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”, специалност АКТ в класа на проф. Боньо Лунгов и от 2018 г. съм част от трупата на ДТ „Никола Вапцаров”, където ми предстои премиера на спектакъл по новелата “Метаморфозата” от  Ф. Кафка, с режисьор Веселка Кунчева. А за останалите представления можете да видите програмата в страницата на театъра във Фейсбук.

Защо избра изкуството като твой път?

Защото е начин за освобождаване и отделяне от ежедневието, както и предизвикателствата във всеки нов проект.

Освен актриса, ти си и много добра певица. Как успяваш да съчетаваш двете изкуства? Съчетаването възможно ли е?

Разбира се! Музиката е неизменна част от театъра..

Кой е любимият ти начин да релаксираш?

Много обичам да пътувам. Излизането в природата и с приятели, а ако е и трите едновременно е най-добре!

Кои според теб са навиците, които ни правят успешни?

Според мен, последователността и дисциплината са едни от най-важните качества, които трябва да притежава всеки, който иска да е удовлетворен в работата си.

За какво мечтаеш?

Мечтая българският театър (и изобщо изкуство) да се развива и подобрява, да продължавам да се предизвиквам и постоянно да се изненадвам!

Преди време беше популярна фразата „Красотата ще спаси света”. Кое е това нещо, което ще спаси света, според теб?

Ами, същото важи и сега, според мен. Разбира се, не говорим за ежедневното ползване на думата „красота” в тази фраза. Качествата, които все повече липсват в света, като доброта, нежност и т.н., са все повече и повече нужни за опазването на вътрешния свят, също!

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Както казах в първия въпрос, това, което ми предстои в момента е премиера на спектакъл по новелата „Метаморфозата” от  Ф. Кафка в ДТ „Никола Вапцаров”, а за всяко следващо, може да ме последвате в Инстаграм!

Leave a Reply

Your email address will not be published.