Актьорът Филип Буков „Вярвам, че всички хора са добри”

Здравейте, приятели! Днес на гости ми е един млад, но много талантлив и харизматичен български актьор, а именно Филип Буков. Познавате го от ролята му на Д-р Хаджихристев в телевизионния сериал „Откраднат Живот”.

В моите очи Филип е много спокоен, смирен, находчив и много, много талантлив. Снимките за фотоинтервюто се получиха много бързо и с невероятна лекота. Той влизаше от едно емоционално състояние в друго много бързо, беше концентриран през цялото време. Сподели ми, че според него е късмет успехът, който е постигнал толкова скоро след завършването му в НАТФИЗ, но след няколко минути прекарани заедно и съвместна работа, ми стана ясно, че той просто е много талантлив, диспциплиниран и приятен като човек, а късмета винаги е насреща на такива човеци.

За мен беше огромно удоволствие да се докосна до Филип и се надявам да бъде интересно и на вас да видите повече от проекта, който заедно сътворихме. Във фотоинервюто си говорим за спорта, за сбъдването на мечтите и за трудните моменти. Насладете му се!

Здравей, Филип! Благодаря ти, че прие поканата ми, радвам се, че си ми на гости! Би ли ни разказал повече за себе си?

Ами, откъде да започна. Казвам се Филип, роден съм в София и тук израстнах. Завърших средното си образование в класическата гимназия, след това следвах три години философия в СУ „Климент Охридски“, след което направих рязък завой към НАТФИЗ и актьорската професия.

Каква е причината да избереш актьорската професия? Кога се роди желанието ти за нея?

Основната причина е свързана със спорта. Аз съм човек, който много обича предизвикателствата, ходех често на театър и винаги след представление си мислех какво удовлетворение изпитват аткьорите от аплодисментите. Също така си мислех какъв е адреналинът, когато си на сцената пред толкова много хора. И така в един прекрасен ден се реших.

На какво те научи ролята ти на Д–р Хаджихристев в телевизионния сериал „Откраднат живот”? Изглежда ми доста далечна от теб самия.

Да съм по-смел, дързък и да не ги мисля много нещата.

Отделяш много време и внимание на спорта. Каква е твоята мотивация за спортуваш всеки ден? Защо според теб е толкова важен спорта?

Спортът е неразделна част в моя живот още от дете. Аз за щастие съм от поколението, което нямаше такъв достъп до телефони и видео игри. Ние се събирахме в двора на близкото училище и играехме на различни игри и спортове. Голяма част от приятелите ми са именно хора, които съм срещнал в спортната зала. Също така, спортът има възпитателна функция и не мога да скрия, че дължа много на него за изграждането ми като личност, затова и към днешна дата продължавам да се срещам с приятели по залите и да съчетаваме полезното с приятното.

В какво вярваш?

Вярвам, че всички хора са добри, но понякога са притиснати от обстоятелствата и не бива да прибързваме със заключенията. Преди да хвърлиш камък по някого, помисли хубаво. Също така обаче смятам, че всеки от нас трябва да има мнение и гражданска позиция, в противен случай ще сме просто едни посредствени данъкоплатци, а не част от социума.

Каква е твоята формула за сбъдване на мечтите ти?

Много работа, постоянство и да си дадеш реална сметка за колко време е постижимо.

Какво те мотивира да продължиш напред в трудни моменти?

Чиста доза инат. „Не може да не може“, това ми е любима фраза и много често си мисля как някой човек е успял и защо аз да не мога!? Както казва треньорът ми по бокс, когато се кача на ринга „И той е с две ръце и два крака, какво те плаши!?“

Какви нови проекти да очакваме от теб?

За момента няма с какво да се похваля, надявам се съвсем скоро да започна снимки и есента репетиции, но предвид ситуацията с пандемията не си правя планове. Решавам го на момента.

Leave a Reply

Your email address will not be published.