Актрисата Мария Сотирова ”Успявам да върна мотивацията си с вяра”

Привет, приятели! Днес на гости ми  една млада, талантлива и красива актриса – прекрасната Мария Сотирова. Мария е част от трупата на Драматичен театър, Пловдив. Познавате я от театралните постановки „Майстори”, „По-полека”, „Одисей”, игралния филми „11 А”, телевизионния сериал „Братя” и много други.

Мария е една от най-обещаващите млади актриси. Имах удоволствието да реализирам още няколко проекта с нея, освен този, който виждате. Професионалното отношение, отдаденост, желание рабоата да бъде свършена по най-добрия начин, са част от впечатленията, които тя остави у мен.

Снимките за фотосесията направихме в любимия Пловдив. Целта ни беше да реализираме изчистени, минималистични кадри в стрийт стил. Надявам се, че крайния резултат ви допада и на вас. Бялата тениска, с която е облечена Мария е от Кръгче. Благодарим на приятелите от Галерия 28 за съдействието за осъществяването на този проект. Приятно четене! Насладете му се!

Здравей, Мария! Благодаря ти, че прие поканата ми, радвам се, че си ми на гости.

Здравей, Кристина ! Благодаря ти за поканата!

Би ли ни разказала повече за себе си и проектите, в които участваш?

Аз съм един млад човек, който тепърва прохожда в професията. Изпълнена съм с желание да работя, да се развивам, да сбъдвам мечтите си. Искам да надскачам собствените се граници при срещата с всеки нов спектакъл, филм или телевизионна продукция. Искрено вярвам, че това е пътят ми, който несъмнено е и ще бъде осеян с перипетии, но съм сигурна, че ще стигна до моята лична Итака и обръщайки се ще бъда удовлетворена и по-важното ще съм допринесла макар и с малко към това да си задаваме въпроси, да търсим божественото у себе си и у другите,посредством изкуството, да се стремим към едно по-светло и осъзнато съществуване. А иначе съм актриса в Драматичен театър Пловдив и няколко са представленията, в които са участвам, а също и до скоро снимах и в последния сезон на сериала “Братя”.

.Кога започна творческия ти път като актриса? Как реши да тръгнеш по него?

Любовта ми към театъра се зароди още в гимназията. Стана случайно, почти на шега. Една приятелка ме беше записала на прослушване в школата на Малин Кръстев. Отидох и още на следващия ден всичко беше предопределено. Толкова ми беше интересно, толкова любопитно и вълнуващо, че цялото ми съзнание бе погълнато от мисълта да стана актриса, защото, струваше ми се, че няма нищо по-прекрасно от това да живееш живота си с такъв интензитет, с толкова различни, крайни,цветни, невъзможни в живия живот срещи да бъде изтъкано ежедневието ти. От едната точка до другата, от крах, падение, загуба на всичко човешко до издигане и отлепяне от земята… Невъзможното и невероятното започнаха да придобиват материален и съвсем реален израз. Как да не искаш да потънеш в тази история ?

Кое е най-щурото нещо, което си правила в живота си досега?

Ох… много са!

Вярваш ли в чудеса? Кое е най-голямото чудо, което ти се е случвало досега?

Според мен сърцето на видимата реалност се явява невидимото и си мисля, че точно там някъде се крие чудото. Случвало ми се е да се оставя на тази енергия и тогава са се случвали най-прекрасните неща, които не мога и не искам да обличам в думи, те само се усещат.

За какво мечтаеш?

За смисъл, за любов, за море.

Успехът се случва от вярата в това, което правим или от проактивните действия според теб?

Струва ми се, че е съвкупност от двете.

Как успяваш да върнеш мотивацията си в периодите, в които я губиш?

С вяра.

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Скоро започвам снимки, а есента би трябвало да бъде премиерата на спектакъла “Коприна”, с реж. Диана Добрева.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.