Актьорът Никола Орешков „Стремя да съм положително настроен”

Привет, приятели! Днес на гости ми е един млад талантлив актьор, който засега се изявява предимно в театъра – Никола Орешков. Познавате го от пиесата „Дебелянов и ангелите”, игралния филм „Имало една война” и други.

Никола е част от трупана на Родопски драматичен театър, гр. Смолян и играе в пиеси в Драматичен театър, Пловдив. Той е непрекъснато в движение и живота му се простира между двата града. Виждала съм го сцената с много талантливи български актьори и съм сигурна, че оттук нататък му предстоят много успехи.

Снимките за фотоинтевюто направихме в любимия Пловдив. Почти през цялото време, докато снимахме валеше дъжд. Благодаря на прекрасните асистенти, които ни помагаха и ни караха да се усмихваме по време на фотосесията. А на вас ви пожелавам приятно четене на публикацията!

Здравей, Никола! Радвам се, че си ми на гости, благодаря и, че прие поканата ми! Би ли ни разказал малко повече за себе си и проектите, в които участваш?

Здравей! И аз благодаря! Радвам се, че съм част от това! Казвам се Никола Орешков и съм родом от Пловдив. Професионален актьор съм. Завършил съм aктьорско майсторство в класа на проф. д-р Ивайло Христов в НАТФИЗ. Част съм от трупата на Родопски драматичен театър Николай Хайтов – гр. Смолян. Имам участие и в Драматичен театър – Пловдив в постановката “Дебелянов и ангелите”.

 Как и кога се роди любовта ти към актьорската професия?

Като малък се записах в театрална школа “Чарли” с ръководител Васил Караманлиев. От там се породи любовта ми към театъра.

Мислиш ли, че театърът се развива или точно обратното? Изчезна ли атмосферата и магията му или са все още живи? Какво е твоето мнение?

Според мен театърът и магията ще съществуват, защото винаги ще има хора, които го обичат.

За какво мечтаеш?

Развитие в професионален и личен план.

Какво те прави щастлив?

Радостта на хората около мен.

Какво ти помага в преодоляването на трудностите по пътя? Как минаваш през тях?

В живота си всеки има трудности. Аз се стремя да съм положително настроен и така смятам, че човек живее по-добре.

 

Преди време беше актуална фразата „Красотата ще спаси света”. Кое е това нещо, което ще спаси света, според теб?

Добротата, търпението и разбирателството между хората.

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Ще бъдат свързани с работата ми в театъра.

Leave a Reply

Your email address will not be published.