Отново в Лещен, този път в края на пролетта

Здравейте, приятели! Ноември месец 2020 г ви споделих  есенна публикация със снимки от Лещен. За това реших, че няма да пиша отново къде се намира селото и ще пропусна цялата обща информация. Ако попадате за първи път на блога ми, можете да разгледате публикацията в секцията „Истории в снимки”. Заглавието й е „Есенна приказка в село Лещен”.

След първия локдаун през 2020 г, решихме, че ще направим пътуване в България, с което да видим повече от красотата и забележителностите й. По време на тази почивка спяхме в Разлог и пътувахме в областта. Тъй като Разлог се намира сравнително далече от Пловдив, решихме, че идеята да останем повече време там и да пътуваме около града, е добра. От това приключение ще ви споделя за още няколко дестинации, които се надявам да ви бъдат интересни, а и е ценно според мен да си разказваме за красиви местенца, именно в България.

Края на пролетта и началото на лятото миналата година, посетиме отново Лещен, тъй като, както казах и в предишната статия, атмосферата в селцето изключително много ни допадна. Въпреки, че веднъж съм ви споделяла снимки от Лещен, се надявам, че и сега да ви е интересно, тъй като сезонът е различен, светлината е друга, местата и гледните точки, не са същите. Освен това на тези кадри се виждат цъфнали рози, лавандула и други цветя, които допринасят за още по-красива атмосфера.

След локдауна, особено почивните дни,в селцето имаше много туристи, което мен лично ме изненада. Стана ми приятно да видя колко различни хора са дошли да се любуват на красивата българска природа и че има толкова живот и движение в едно малко селце в България. Точно тогава, Глинената къща беше затворена, може би заради пандемичната обстанова и не можахме да влезнем вътре, но е толкова емблематична за Лещен, че не можах да се сдържа и въпреки всичко, направих  няколко кадъра.

Едно от усещанията, които създава Лещен е безвремето. Сякаш няма значение колко задачи те чакат след като се прибереш у дома, няма значение колко е часа, важно е какво се случва точно тук и сега, и връзката с природата се усеща много силно. Няма го градския шум и в случай, че желанието ви е за почивка от забързания начин на живот, Лещен е много подходящо място за това. Колкото и пъти да съм била там, селцето ще остане за мен любимо място за презареждане и активна почивка. Надявам се публикацията и снимките да са ви били полезни и да са ви допаднали. В случай, че е така, можете да споделите статията с приятели. До скоро! Бъдете здрави!

Leave a Reply

Your email address will not be published.