Симеона Герджикова „Никой успех не е на всяка цена”

Привет, приятели! Време е да ви представя гостът ми за месец юли – това е прекрасната Симеона Герджикова. Симеона е създател на блога Cynefin World. В моите очи тя е мечтател, родолюбец и творец. Съдържанието, което споделя в блога си и в Инстаграм е цветно, красиво, смислено, вдъхновяващо и обогатяващо. Тя е човек, който осъзнава колко ценни са корените ни и се гордее с тях, поне това е чувството, което създава у мен. Всяка дума, която пише е изпълнена с любов, с душа и положителна емоция, включително и това интервю.

Снимките направихме в лавандуловите полета на Ayan cosmetics.Благодарим на Яна за гостоприемството и приказната вечер, която ни подари, ще я помня завинаги. Бялата рокля, с която е облечена Симеона е дело на “Ино” България, които създават прекрасни плетива с много любов за нас.

Със Сименона успяхме да заснемем прекрасни кадри, за което съм много щастлива и благодарна. Споделям ви малка част от тях и ви апелирам да прочетете интервюто докрай. Обещавам, че ще ви зареди положително. Enjoy it!

Здравей, Симеона! Благодаря ти, че прие поканата ми, радвам се, че си ми на гости! Би ли ни разказала повече за себе си и това, с което се занимаваш?

Здравей, Кристина! Благодаря ти за поканата и красивото лавандулово преживяване. С една дума, бих казала, че съм творец. Искрено обичам да събуждам и създавам усещания чрез стихове, послания, цветове и кадри, които запечатват дадени мигове така, както ги съзирам аз, но пречупени през мирогледа на всеки отделен читател, те придобиват нов смисъл и живот. Харесвам това многообразие, различните интерпретации и факта, че мислите ми успяват да стигнат до хората,  да докоснат душите на някои, да вдъхновят други, да донесат положителна емоция, полезен опит или дълбоко чувство. Това ме мотивира и осмисля работата ми. Отделно от блога се занимавам с дигитален маркетинг, а от около 7 години съм и инструктор по конна езда. Връзката на родителите ми с природата и конете, доведе до дългогодишното съществуване на „Адгор“ – мястото, където съм израстнала от дете. Конната база е резултат от много труд, ежедневни усилия и страст към конете. Именно тази естествена среда, както и изграждането на собствен бизнес от началото, са поставили основите на възприятията ми, че човек трябва да мечтае с чистотата на дете, но да реализира мечтите си с упоритост, постоянство и размах.

Като човек, който поддържа блог и създава красиво и мотивиращо съдържание в социалните мрежи, как минава един твой ден? Колко време от деня отделяш за работата си?

Почти всеки мой ден е различен. Понякога минава като миг – от място на място, изпълнен с десетки разнообразни задачи, динамика, срещи с интересни хора. Друг път минава тихо и творчески, не мога да оставя нещо, докато не го завърша и изпипам напълно. Такива дни (и нощи) са често свързани със стиховете, които пиша. Има периоди, които прекарвам изцяло на седлото, в ритъма на конски тропот, с мелодия на птички и щурчета, дишайки планински въздух под топлите лъчи на слънцето и с гледка към величествената обител на Рила.
Работата ми започва рано сутрин и понякога също завършва тогава. Когато човек сам определя работното си време, то често продължава много по-дълго от обикновено, изисква силна отдаденост, отговорност и постоянство. Но аз обичам работата си, творческите процеси и разнообразието, а когато обичаш това, което правиш, всичко има смисъл.

Според теб, какво прави един блог успешен – съдържанието, упоритостта и постоянството на човека, който го поддържа или нещо друго?

Успехът е относителна величина. Различните хора го постигат и измерват по различен начин.  За мен пътят до него е постоянен и ключов елемент и никой успех не е на всяка цена. Достойнството, принципите и ценностите на човек до голяма степен определят колко успешен е той, макар и някои да възприемат, че си “по-надолу” по стълбицата. Важното, според мен е колко са чисти и “високи” мислите, целите и подбудите ни и какво даваме от себе си на света. За това, вярвам че автентичността, собствения почерк и добавената стойност правят един блог не просто успешен, а смислен, вдъхновяващ и стойностен. За да бъде такова, съдържанието, което споделяме неизменно изисква влагане на душа, упоритост, креативност и постоянство.

Ти си човек, който пътува много, изглежда сякаш постоянно си в движение. Би ли ни разказала незабравима или забавна случка от твое пътуване?

Всяко пътуване носи своя харизма и оставя ярък отпечатък върху съзнанието на човек. Щастлива съм, че имах възможността да живея в чужбина. Освен, че видях и усетих в дълбочина културата и начина на живот в няколко други държави, един от най-смислените моменти беше този, в който оцених собствената ни страна, с всички нейни особености и блага. Осъзнах къде истински тежа на мястото си и открих защо искам да живея и да се развивам в България. Пътуването, разбира се, винаги е било моя страст. Има стотици ситуации, за които се сещам и изпълват сърцето ми с радост и авантюристична емоция. Следването ми в Холандия ме срещна с една от сегашните ми най-близки и истински приятелки. Айсте е от Литва и е идвала в България няколко пъти. Не сме се виждали от повече от година, но приятелството ни е едно от тези, които въпреки времето и разстоянието, остават силни като корен на вековно дърво. По време на последното ѝ посещение, тръгвайки от София, успяхме да обиколим 7 европейски държави и да преминем повече от 4 хиляди километра, заедно с още няколко приятели на мотори. Цялото пътуване беше незабравимо преживяване.

Какво мечтаеш да постигнеш в професионален план?

Мечтая работата ми да носи все същия и по-наситен заряд и вдъхновение, както на мен, така и на читателите и клиентите ми. Мечтая да творя по всевъзможни начини. 🙂

Всички се радваме на красивите снимките от Конна база „Адгор“, които споделяш. Как се отразява на живота ти присъствието на конете в него? Какво ти дава?

Конете учат на търпение. Дават ни вътрешна хармония и баланс. Те са чисти и необременени създания, а работата с тях е взаимно-обогатяващ процес. За да ги тренираме пълноценно, ние трябва да разбираме начина, по който психиката им работи. Конете са стадни животни и като такива, те имат изразена алфа или лидер на стадото. Те приемат този лидер, без его. В работата си с тях, ние трябва да се научим да бъдем този лидер за тях, изграждайки доверие и уважение, а не страхопочитание и нетърпимост. Конете са огледало на човека и ни учат да даваме това, което бихме искали да получаваме. Средата, в която съм израстнала ми е дала повече, от колкото мога да опиша. Зад всичко това стои любовта и отдадеността на моите родители.

 

Какво те прави щастлива?

Щастлива съм, когато слушам морето и видя как слънцето изплува над хоризонта с първите меки и топли лъчи, докосващи лицето ми. Щастлива съм, когато сутрин правя закуска на майка ми и когато в събота пия кафе с баба ми, разказвайки ѝ за динамичната ми седмица. Когато си спомняме времето, в което решавахме задачки по математика и се превивахме от смях, четяхме фантастични книги и се разхождахме в морската градина в Бургас. Щастлива съм, когато пътувам и виждам цветове и форми, които вдъхват живот на въображението ми, както и когато мога да споделя тези мигове с любими хора. Малките неща са щастие. Ако не сме щастливи тук и сега, няма да бъдем щастливи, където и да отидем. Не за друго, а защото навсякъде носим себе си. Щастието наистина е вътрешна работа и зависи изцяло от собствените ни възприятия. Когато успеем да се почувстваме щастливи отвътре, със самите себе си, тогава ще можем и да предадем спокойствието и енергията си на другите. Както и да получим частица от техния заряд.

 

Бяла рокля @inobulgaria https://www.ino-bg.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.