Професионалният гримьор Доротея Христова ”Успешна се чувствам, когато съм направила някого щастлив с работата си”

Привет, приятели! Днес ви представям последния ми гост, с който успяхме да направим снимките за фотоинтервю, преди да бъде обявено извънредното положение в България. Тя е млада, красива, амбициозна и много талантлива, гримьорката от Драматичен театър – Пловдив, Доротея Христова.

С нея се запознахме онлайн и взаимно харесахме работата си. Зарадвах се, че прие поканата ми за фотоинтервю и още повече се радвам, че се запознах с нея. Доротея е човек с множество професиолнални дипломи. Осезаема е любовта й към работата, професионализма й, освен това е мил и земен човек.

Фотосесията направихме в Стария Пловдив и се надявам да ви хареса крайния резултат. Прочетете интервюто докрай, за да видите как Доротея отговори на въпросите ми. Enojoy it!

Здравей, Доротея! Благодаря ти, че прие поканата ми за фото-интервю! Би ли ни разказала малко повече за себе си и за това, с което се занимаваш?

Здравей! И за мен е радост да съм част от това и ти благодаря! Казвам се Доротея Христова и съм родом от град Пловдив. Професионален гримьор съм.

Защо избра точно професията гримьор?

Винаги съм имала афинитет към изкуствата. Привличат ме цветовете и различните им съчетания. Обичам предизвикателствата и затова се насочих към грима.

Завършила съм Национална гимназия за Сценични и екранни изкуства със специалност “Дизайнер грим и перуки” с ръководител Денка Иванова. Там се чувствах пълноценна и винаги ходех с огромно желание. Посещавахме различни събития, практики, фестивали, свързани със специалността ми.

След това завърших АМТИИ с „Изобразително изкуство”. Завършвайки висшето си образование с живопис се засили и желанието ми да създавам образи, както на платната, така и върху различни лица.

От няколко години съм професионален гримьор в Драматичен театър – Пловдив.

Какво те кара да се чувстваш успешна?

Успешна се чувствам, винаги когато съм направила някого щастлив с работата си или почувствам искрена благодарност. Човек трябва да се стреми да има успехи, както професионални, така и лични.

Кои са нещата, които те зареждат положително в ежедневето ти?

Зареждам се от положителните емоции на хората. За моя голяма радост  ги срещам всеки ден в работата си в театъра. Срещам ги и по различни професионални поводи – сватби, фотосесии, клипове, реклами. Уважавам амбициозни и целеустремени хора, заредени с положителни мисли.

Как би довършила изречението: „Силата на жената се крие в…”?

Добротата, търпението, нежността…

Преди време беше популярна фразата „Красотата ще спаси света”? Кое е това нещо, което ще спаси света, според теб?

Красотата, създадена с любов и уважението между хората.

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Те ще бъдат свързани с работата в театъра, различни клипове на изпълнители, фотосесии.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.