Певицата Нора Караиванова “Искам да се обогатя като артист и творец”

Здравейте, приятели! Ето, че дойде момента да публикувам финалното ми интервю за сезона. Ще ви представя новите артисти, с които ще работя септември месец, а днес на гости ми една красива и талантлива дама – певицата Нора Караиванова. С нея се видяхме месец май, а фотосесията заснехме в местността Камбаните, в град София. Тогава, тя беше бременна в деветия месец. Нора вече е майка на малкия Виктор, който се роди на 07.06. Пожелавам й и двамата да са здрави, усмихнати и  щастливи, и съм повече от сигурна, че тя ще бъде прекрасна майка, защото е невероятен човек – спокойна, усмихната, позитивна и човечна.

Срещата ми с нея беше повече от приятна и се надявам и снимките, които заедно заснехме, да бъдат мил спомен от последните дни на бременността й. Прочетете цялото интервю, за да разберете какви творчески изненади ни е подготвила Нора. Enjoy it!

Здравей, Нора. Щастлива съм, че ми гостуваш. Какво се случва с теб напоследък – над какви творчески проекти работиш?

Екип завършва клипа към предстоящият ми нов сингъл и се вълнувам какъв ще е финалният резултат. Засега върви добре и се надявам, и хората да го възприемат положително, защото песента е много скъпа и лична за мен. Вложила съм много емоция в целия проект. Най-вече заради това, че всичко минава под влиянието на бременността ми и сама можеш да се досетиш, че всяко чувство е умножено по 10 в момента. 🙂

Разкажи ни повече за бременността ти. Как разбра, че очакваш дете? Как се чувстваш ти самата  като бъдеща майка?

Аз винаги съм смятала, че подходящият момент да станеш родител никога няма да дойде, освен ако не вземеш това решение, без да го обмисляш много и просто не го направиш. При мен долу-горе стана така, само че беше толкова изненадващо, че дълго време се опитвах да приема факта, че живота ми предстои да се преобърне напълно. Разбрах за бременността ми чак в 5-тия месец, отивайки просто на преглед, заради други мои оплаквания. По това време минавах през труден период и си мислех, че липсата ми на цикъл се дължи на стрес, лоша храна и какво ли още не, но не допусках, че това е, защото чакам дете. След като разбрах, няколко дена бях просто като зашеметена, но си казах че след като вече се е случило, значи това не е случайност и е трябвало да стане точно по този начин. Лека-полека приемам факта, че ще бъда майка и като всеки бъдещ родител се страхувам дали ще се справя добре и дали ще мога да отгледам един достоен и качествен човек. Бих искала да възпитам сина си така, както и моите родители са възпитавали мен и сестра ми, а именно на човешките добродетели, на свободата на личния избор и на отговорността да го изпълниш и да го отстояваш. Стискайте ми палци, че като гледам, да забременееш понякога е най-лесната част от цялата мисия. 😉

Изглеждаш прекрасно! Храниш ли се здравословно или пък спазваш хранителен и/или тренировъчен режим?

Знаеш ли, много е странно това, че хората ми казват, а и аз забелязвам, че въпреки напредването на бременността, аз отслабвам в някои части на тялото, вместо да се превръщам в закръглено и симпатично мамче. Винаги съм смятала, че когато дойде този момент от живота ми, дори и аз самата няма да се позная и ще се отдам изцяло на похапване без граници и ограничения. Но за мой късмет, нито ме гони някакъв нечовешки глад, което е фактор за това, че не пълнея особено много, нито пък имам странни прищявки за храна. Стремя се, да наблягам на зеленчуците и плодовете повече, да не променям кой знае колко начина си на живот, продължавам да си работя и да поемам ангажименти, и за мой късмет и целия процес при мен е лек и ми позволява да продължавам да върша всичко с лекота. Опитвам се да се движа, като ходя повече пеша или ако ми остане време ходя на гимнастика за бременни.

С кое постижение в живота ти се гордееш най-много?

Може би това предстои да се случи сега! 🙂 Но като всеки артист аз винаги си мисля, че може и по-добре. Може би, едно от нещата с които се гордея е това, че най-великата певица в България е изпяла мой текст, а именно Лили Иванова и текста към песента „Сам“. Такъв човек като нея да ти гласува доверие, въпреки крехкия ти опит си е голямо постижение.

А какво би искала да постигнеш, а още не си?

Уау, от къде да започна… Много са наистина. Бих искала да покоря по-големи сцени, не само тук, а и навън. Да създавам повече музика и тя да стига до много хора. Искам да участвам в други мюзикъли, защото театърът е истинска магия, от която трудно се отказва човек, когато веднъж се е докоснал. Аз го направих с мюзикъла „Чикаго“ най-вече, но бих го направила още 100 пъти поне. Искам да се предизвиквам и с много други неща като кино, танци, ако щеш и рисуване. Искам да се обогатя като артист и творец.  Списъкът е дълъг като цяло. 🙂

Какво те вдъхновява?

Всяко нещо може да ме вдъхнови. Разбира се, емоцията е водещото средство било тя любов, мъка или просто приятелство. Вдъхновявали са ме преживяванията на други хора, места, пътувания, какво ли не. Сега, честно казано, малко съм позагубила вдъхновението, защото центъра на моето внимание е изместен в друга посока, но предполагам, че след време, когато нещата дойдат на мястото си, отново ще върна своето вдъхновение, дори предполагам, че ще е още по-силно.

Какви са бъдещите ти планове? Подготвяш ли нови творчески проекти, с които да ни зарадваш?

Както казах още в началото, остава малко да се довърши клипа към новата ми песен, която носи заглавието „Като океан“. Направихме я заедно с Бисер Иванов. Негови са музиката и аранжимента, а текста и кантото са мое дело. Клипът като идея и режисура са на Георги Муков, мой скъп приятел, който обогати целия проект с работата си. Иначе, най-вероятно ще се отдам на майчинството за кратко и се надявам до есента да започна още по-активно да присъствам на родната сцена.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.