Талантливата българска изпълнителка Прея “Всички сме взаимозависими”

Здравейте на всички, които следите и харесвате работата ми!

Щастлива съм, да ви представя първия ми гост за тази година, а именно прекрасната, талантлива и харизматична Прея. Познаваме я от изпълнението на едни от най-обичаните български песни, а именно “Малките неща”, “Всички наши места”, “Нюанси”, много любимата ми лично на мен “Празни приказки” и други.

Прея освен, че има невероятен глас, се занимава и с писането на текстове и музика, танцува, участва в мюзикъли, а в момента е в процес на придобиване на бакалавърска степен специалност “Реклама”, в един от най-големите български университети. Самата Прея е изключително свободолюбива, красива, отворена към хората, успяла е да запази детското в себе си и въпреки че графикът й е натоварен, е усмихната и изглежда абсолютно безгрижна, за което буди моето възхищение.

Срещата ми с нея беше повече от приятна и интересна. Фотосесията заснехме в “Ботаническата градина” в София. Сами преценете дали ни се е получило!

Здравей, Прея! Ще ни разкажеш ли какво ново се случва около теб? С какво се занимаваш в момента?

Здравей!
Напоследък главно съм отдадена на предстоящия си албум. Даже в момента съм в студиото, само че днес работя по парче за друг изпълнител. Освен това участвам в един доста интересен мюзикъл – „Бразилски нощи“, който в последните месеци поставяме из цяла България.
Отделно от музикалните ми занимания, тази година ми предстои, да завърша висшето си образование, със специалност „Реклама“.

Ти се включи в предизвикателството на Биляна Йотовска и постигна блестящи резултати. Би ли ни споделила повече за тренировъчната програма и хранителния режим, които спазваш?

Да, с  Биляна си спретнахме предизвикателство, защото аз имах сериозна нужда от мотивация, а тя е перфектната партия за това. Състави ми подробни индивидуални хранителни и тренировъчни програми, които отговарят на специфичните ми нужди и желания/нежелания. В общи линии ограничих въглехидратите до минимум, включително плодовете и алкохола, увеличих значително приема на вода и зеленчуци и спортувах много.

Ако не се занимаваше с музика, каква би била твоята професия?

Отдавна се отказах да си формулирам този въпрос така. Винаги съм искала да правя много и различни неща и дълго време смятах, че трябва да избирам между тях – това доста ме депресираше, никога не знаех дали съм направила правилния избор. Сега просто имам няколко професии и животът е прекрасен. Занимавам се паралелно с музика, театър и реклама.

Свободата на духа е право на всеки един от нас? Защо хората сами си слагат спирачки според теб? А как да го избегнат?

Всички ние обичаме да бъдем харесвани. Затова се ограничаваме да правим и говорим само нещата, за които сме сигурни, че биват одобрявани от обществото.
Но това не стига, че е неестествено и ни прави масово нещастни, ами е скучно, и адски предвидимо поведение.

Какъв е твоя начин да се справяш в трудни моменти?

Първо се старая да остана насаме със себе си колкото е нужно, за да избистря проблема и своята роля в него. След това се консултирам с хора, на които имам доверие и като трета стъпка адресирам проблема и се старая да го изкореня.

А каква е твоята дефиниция за успех?

На първо място, да не губиш вяра във визията и възможностите си – това не значи, да не се съмняваш в тях, умереното съмнение е полезно, според мен, но задължително трябва да си имаш доверие. Второ и свързано с първото, да не се отказваш, дори когато нещата не се подредят по план – планът трябва да е гъвкав. И на трето, но не последно място, да се държиш с всички хора по пътя си по най-готиния възможен начин – всички сме взаимозависими.

Над какви проекти работиш в момента? Да очакваме ли нова песен?

Абсолютно! И то не само една. Както споменах по-рано, работя по дебютния си албум. Чувствам, че е моето време повече от всякога и нямам търпение да видите и чуете какво точно имам предвид.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.