“Царица на Розата” 2018 Ива Тонкова “Мечтая да се развивам като интериорен дизайнер”

Много се радвам, че ми гостува едно много мило, умно и красиво момиче, а именно Ива Тонкова, по-популярна като “Царица на Розата” за 2018 г., гр. Карлово. Щастлива съм да разбера, че победителката в конкурса, освен че е естествено красива, е здраво стъпила на земята, знае какво иска от живота и как да го постигне.

Цветната фотосесия заснехме в Капана в един от последните топли дни на есента. Насладете се на красота на Ива и вижте как отговори тя на въпросите, които й зададох.

Здравей, Ива! Как реши да участваш в конкурса „Царица на розата“?

Здрасти! Решението ми беше доста спонтанно. Конкурсът се провежда всяка година в Карлово и винаги съм била част от аудиторията, и съм се чудила как ли се чувстват тези момичета пред толкова много хора и жури, което ги оценява. Дали преобладава притеснението или забавлението, дали съществува съревнование между тях или се създават приятелства, дали конкурса ти дава уроци, които да ти бъдат полезни занапред, когато една спечели, дали всички се радват искрено за нея… И така с подкрепа от моите близки, реших да се впусна в това преживяване.

Според теб какви качества трябва да притежава носителката на титлата „Царица на розата“?

Със сигурност, титлата не представлява просто една корона, поставена красиво върху главата на някое момиче. Титлата носи със себе си известни отговорности. Комисия от 10 – членно жури определя коя е победителката от конкурса, те търсят момичето да притежава определени качества и щом са гласували за мен, значи според тях ги притежавам. Не мога да определя себе си като нещо повече от останалите, които участваха и се представиха много добре.

Имаш ли амбициите да стъпиш на модния подиум? Защо?

Не се записах за конкурса с идеята, че спечелвайки го ще дам старт на евентуална модна кариера а и нямам никакъв опит в тази сфера. Никога не съм имала такива намерения за себе си, но все пак никой не знае къде ще го отведе животът. Не отхвърлям варианти да участвам във фотосесии и реклами, например.

А как мечтаеш да се реализираш професионално?

Винаги съм мечтала професията ми да бъде отражение на моята същност и да се чувствам щастлива в нея. От малка обожавам изкуството, а и не съм привърженик на точните науки. Дълго време се колебаех какво да избера да уча и така открих интериорния дизайн. В него мога да бъда както артист и да изразявам себе си, така и професионалист и да изпълнявам поръчки. Мечтата ми е да се развивам като интериорен дизайнер.

Как минава един твой ден?

Всеки ден за мен е различен. Откакто съм студентка в София има много места, които не съм посетила. Старая се дните ми да са изпълнени с приятни емоции и добри приятели, щом имаш това, всеки ден ще е пълноценен. Обикаляме галерии, паркове, заведения, опознаваме града, ходим на театър и разбира се, си оставяме време за учене.

Какво е твоето определение за успех?

За всеки определението за успех е различно. Някои намират успеха само в професията и благосъстоянието си, други го намират в новата си кола, трети считат за успех създаването на семейство… Моят успех ще настъпи тогава, когато зад гърба си имам сигурна професия в съчетание с истинско щастие в личния живот. Искам да има баланс между двете, защото ще се чувствам пълноценна, а когато съм пълноценна, ще мога да помагам и на други да бъдат.

Преди време беше популярен израза „Красотата ще спаси света“? Кое е нещото, което ще спаси света според теб?

Ние хората, сме тези, които трябва да спасим света. Всички социални и глобални проблеми са породени от човешката глупост и липса на всякакви морални ценности. Когато спрем да подражаваме на крадците, когато спрем да лансираме глупаците, когато спрем да даваме власт на тези, които не знаят какво да правят с нея, когато спрем да нарушаваме природните закони може и да успеем да спасим света.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.