Актрисата Даяна Ханджиева “Ценя позитивизма в хората”

Здравейте, приятели! Днес ми гостува една чаровна, усмихната и талантлива дама – актрисата Даяна Ханджиева. Както сами виждате, Даяна притежава невероятна харизма, тя е много ведър човек, в същото време е здраво стъпила на земята и въпреки успехите, които е постигнала, не се главозамайва. За мен тя е пример и вдъхновение за младите хора, затова да следваш мечтите си и каквито и да са обстоятелствата около теб, да не се отказваш.  Под секрет, освен всичко това, Даяна има невероятен подход към децата. За много кратък интервал от време, “влезна под кожата” на дъщеря ми и тя толкова се отпусна, че изненада дори и мен самата.

Снимките за това интервю заснехме в Борисовата градина и парка на Военна академия в град София, в един от последните топли дни на есента. Насладете им се и вижте как отговори на въпросите ми прелестната Даяна.

Здравей, Даяна! Хората те познават от ролята ти на Катерина от сериала „Скъпи наследници“. С какво тя е различна от теб самата и в какво си приличате?

Катерина е сдържана, уравновесена и обича да контролира всичко и всички около себе си, много отговорна и грижовна жена, която често се налага да е опора за останалите. Ако ме питаш мен, съм същата, ако питаш родителите ми…нямам нищо общо с отговорна и уравновесена жена 😀 Така че, да приемем, че в мен живее една Катерина, на която още не и се е наложило да излезе наяве. Сега съм на етап от живота си, в който искам да се забавлявам и да гледам по-ведро и дори леко нехайно на живота, да опитвам нови неща, да греша, да трупам опит. След време, когато имам собствено семейство, ще прибягвам до Катерина по-често.

Въпреки че не си професионална актриса, ти постигна невероятен успех и съм сигурна, че те очакват още много победи. Как успя да го постигнеш? Кои твои качества ти помогнаха това да се случи?

В тази сфера нещата много често опират до късмет – да си на правилното място в правилния момент, особено когато говорим за пробив. Аз го имах този късмет. Благодарна съм на продуцентите, че решиха да рискуват с мен, защото реално те са видeли актьорските ми качества в рамките на 2 сцени, изиграни на кастинга. Но това е само началото. Тепърва ще трябва да използвам всичките си налични качества, за да се задържа в тези среди, защото е много трудно.

Намираш ли нови приятели на снимачната площадка? Кои са най-ценните и дълбоки приятелства, които си изградила досега?

Когато прекарваш всеки ден в продължение на година и половина с едни и същи хора, неминуемо създаваш някаква връзка с тях. Аз се радвам,че успях да завържа приятелски отношения с по-голямата част от хората в “Скъпи наследници” и да знам,че мога да разчитам на тях и след сериала. На снимачната площадка си намерих и “сродната душа” в лицето на Стефи Кочева. Има хора, с които “кликваш” още като ги видиш. С нея стана така и съм много благодарна за срещата ни, защото оттук насетне знам,че няма да остана сама и неразбрана.

Как минава един твой снимачен ден?

Много динамично. В момента, в който стъпим в Бели Вит, всичко трябва да се случва много бързо – преобличане, грим, научаваме си текста и го репетираме с партньора преди сцената, след което започва “голямото снимане”. Всичко това се повтаря преди всяка сцена, случвало се е да имаме по 6-7 преобличания на ден. Но най-интересното е, че цялата тази динамика не изморява. През повечето време всички кипяха от енергия. Естествено имаше и моменти, в които имахме много свободно време, ако сцените ти през деня са с голям интервал от време. Тогава или наблюдаваме чуждите сцени, или си говорим, някои (добре, де, включително и аз) понякога дори заспиваме докато чакаме реда си. Но всеки ден се различава с нещо от предния и това е хубавото на тази професия – не те оставя да влезеш в някакви скучни рамки.

Ти си постоянно усмихната. Как го постигаш? По какъв начин преминаваш през твоите трудни моменти?

Предпочитам да имам бръчки от усмивки, отколкото от мръщене – естетически изглеждат по-добре. И тайната е в бързото забравяне. Да, имам трудни моменти, но бързо се разсейвам и забравям за тях. Опитвам да не се фокусирам върху проблеми, защото колкото повече се вторачва човек в тях, толкова по-големи и страшни започват да изглеждат те. А като ги виждаш като част от фона, е по-лесно да се фокусираш върху хубавото.

 

Кои са качествата, които цениш у хората срещу теб?

Обичам да срещам хора, които се стараят да разберат другия. Всички сме различни в нещо – във виждания, във вкус, в характер, така че не можем да съдим за другите само през нашата собствена призма. Затова много ценя хората, които приемат и чуждите разбирания и не съдят. Знам, че е трудно, аз самата още се уча на толерантност и на моменти изобщо не проявявам такава, но това е дълъг процес към самоусъвършенстване. Ценя много и позитивизма в хората. Писнало ми е от мрънкалници.

Над какви проекти работиш в момента?

Над чужди, но се надявам да имам скоро възможност да работя на свои собствени.

2 thoughts on “Актрисата Даяна Ханджиева “Ценя позитивизма в хората”

  1. Добре си се справила в улавянето на тази красота в снимки! Тя е ослепителна на живо, а тук си успяла да направиш и снимките да светят!

    1. Да, така е, ослепителна е! Благодаря ти, за милия коментар!

Leave a Reply

Your email address will not be published.