Дани Илиева „Изкуството е един по-добър свят, защото ни прави по-добри и по-смирени”

Здравейте, приятели! Днес на гости ми едно младо, красиво, гласовито и талантливо момиче – прекрасната Дани Илиева. Познавате я от участието й в риалити формата „Гласът на България” 2023. Дани е родом от Карлово. Скоро чухме и първата й авторка песен „Само ти знаеш” и с нетърпение очаквам да чуя какво още ни е подготвила.

Дани е от музикално семейство – майка й е вокален педагог, а баща й – диригент. От малка се явява на конкурси по пеене и е печелила редица медали. Миналата година тя е големият победител в конкусра „Бургас и морето”, където пее в дует с Емин Ал-Джунейд.

С Дани се видяхме в Пловдив, където тя дойде специално за снимките, въпреки натоварения си график. Въпреки крехките й 18 години, Дани е осъзнава, много мила, нежна и амбициозна. Това, което ме впечатлява у нея, че осъзнава отговорността от това да си публична личност и прави всичко възможно, за да бъде добър пример за младото поколение.

В настоящото фотоинтервю си говорим за успеха, за участието й в „Гласът на България” и за какво още, ще разберете като прочетете интревюто докрай. Насладете му се!

Израснала си в музикално семейство. Кои са най-важните уроци за музиката,  които научи от своите родители?

Най-важните уроци за музиката, които научих, са да я оценявам и да бъде благодарна. Възпитана съм да обичам музиката, израстнала съм с нея, тя е в сърцето ми. Музиката, изкуството като цяло – това е един по-добър свят, защото ни прави по-добри и по-смирени.

Как се промени животът ти след участието ти в риалити формата „Гласът на България”?

„Гласът на България” е най-силната емоция в живота ми досега. За мен това беше шанс да стигна до повече хора, да ме чуят, да научат за мен. Разпознават ме, снимат се с мен – чувствам се като истинска звезда. Винаги съм мечтала за това, а сега се наслаждавам на успеха. Вдъхновена съм за нова музика и приключения. Научих да бъда по-смела и уверена.

Какво е посланието, което искаш да отправиш към хората с авторската си песен „Само ти знаеш”?

„Само ти знаеш” – всъщност, това е метафора. „Само ти знаеш” е признание за любов и вярност към избрания човек.

Кои са най-големите предизвикателства, с които си се сблъсквала в живота ти? А кой е твоят начин да се справиш с тях­?

Да съчетавам училище с извънкласни уроци, както и музикална кариера, ходене по конкурси и създаване на музика, никога не е било лесно. Рядко ми остава свободно време, но музиката е моят живот. Тя ме прави щастлива и ме окрилява, прави ме по-добра. Готова съм да поемам рискове и да бъда смела в името на мечтите си.

Кои са твоите позитивни навици – четене на книга, медитация, спорт или нещо друго­?

Обичам да чета поезия, да излизам с приятелки, да разхождам кученцата ми, да спортувам. Снимам влогове в социалните мрежи, в които показвам части от ежедневието ми.

Какво е за теб успехът?

Въпреки че съм само на 18 г, аз знам какво искам и как да го постигна, но не на всяка цена. Успехът е безсмислен, ако направиш твърде много компромиси, ако загубиш себе си. Затова се стремя да балансирам и да бъде благодарна за всичко, което ми се случва.

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Скоро ще зарадвам почитателите си с нова песен. Работя усилено и мечтая. Вълнувам се за това, което предстои.

Leave a Reply

Your email address will not be published.