Отново в защитената местност “Побитите камъни”

Здравейте, приятели! Днес реших да споделя с вас снимките, които направих в местността „Побитите камъни”, началото на септември месец, тази година.

По време на извънредното положение 2020 година, споделих публикация с вас от това прекрасно местенце, но за щастие имах възможността да отида там отново. Кадрите от първата публикация са направени преди 4 години. Този път посетихме местността точно преди залез слънце, края на лятото и началото на есента, бях с нов фотоапарат, нови обективи. Изкушението ми да снимам втори път там беше голямо.

Първите 30-40 минути от разходката бях сама и реших, че ще си направя експеримента да не слушам беседата в началото на обиколката и да се доверя на вътрешното си усещане. Най-интересното беше, че почти всеки камък ми напомняше за предмет от заобикалящата ни действителност и въпреки че не е ясно как точно са възникнали тези вкаменелости, природата сякаш е искала да ни каже нещо чрез тях. Ако само се вгледате във вкаменелостите, ще забележите характера на всяка една. Оставих въображението ми да работи и се надявам, че успея да провокирам и вашето.

Да си призная, друга моя мечта, която е свързана с „Побитите камъни”, е да снимам модел там. При посещението ми септември месец, това беше моята прекрасна дъщеричка, но се надявам скоро и някой друг да застане пред обектива ми, именно в тази местност. Бих казала, че това мое желание е чудесен повод да се върна отново там, което бих направила още безброй пъти, заради покоя, който ми дава това място.

Повече за локацията и историята на възникването на вкаменелостите, можете да прочетете в публикацията „Природният феномен „Побитите камъни””. А сега ви оставям да разгледате и фотографиите. Надявам се, че ще ви харесат! До нови срещи!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.