Младата актриса Патриция Пъндева „Не съжалявам за нищо в живота си”

Привет, приятели! Първият ми гост във фотоинтервю за месец декември е младата и талантлива актриса, Патриция Пъндева. Патриция е родом от Пловдив. Завършила е НАТФИЗ, а днес е част от трупата на Драматичен театър – Пловдив. Тя е и създател на Галерия 28, в кв. Капана, където всеки месец сменя различна концепция и гостуват различни български творци.

Познавате Патриция от пиесите „Боряна”, „Одисей” , игралния филм на Камен Донев „Уют” и други. Тя е позитивна, усмихната, емоционална, трудолюбива и общителна. С нея се срещнахме октомври месец, когато заснехме фотосесията в Галерия 28 и в кв. Капана. Патриция беше максимално естестена и мога да кажа, че в това интервю е себе си.

Надявам се срещата с тази прекрасна млада актриса да ви зареди положително, така както се случи и с мен. Прочетете интервюто докрай, пазете се и бъдете здрави!

Здравей, Патриция! Благодаря ти, че прие поканата ми да гостуваш! Би ли ни разказала повече за себе си и това, с което се занимаваш?

Здравейте! Актриса съм и част от трупата на Драматичен театър – Пловдив, също създател на пространството Галерия 28 в кв. Капана.

Моите занимания са моите сбъднати мечти. Мислих си, че с осъществяването им всичко приключва, а се оказа, че това е само началото. Като характер съм доста контрастна, бурна и свръх емоционална. Засега това ми помага за нещата, които обичам да правя, но ми се ще понякога да съм малко по-спокойна и обрана.

Как се роди любовта ти към сцената и актьорската професия?

От малка съм на сцената, а винаги съм била по-притеснителна от подобни изяви. Малко е парадоксално. Може би с времето притеснението се превърна в едно много силно вълнение, което не мога да сравня с нищо друго. Адреналин, от който ставаш зависим и имаш непрекъсната потребност да го изживяваш.

Какво ти дава работата ти в Галерия 28? Как те обогатява?

Интересно е, защото чрез Галерия 28, мога да усетя пулсацията на времето, в което живеем. Ето например, в момента сме във време на изчакване. Никой не предприема действие, предпазлив е. Някакъв вакуум се е получил. Не знам какво точно се изчаква, знам, че  живота си тече, дори такъв странен, и че трябва да се адаптираме в него. Масово виждам суетене, смут, бъркотия. Не искам да подценявам положението, в което се намира светът, напротив. Смятам обаче, че тревожността и паниката не са добродетели и не трябва да се водим от тях.

Работейки всеки ден с толкова много творци, мислиш ли, че хората ценят изкуството в България? 

На 28.11.20 Галерия 28 става на 3 години. Над 70 творци са били част от концепцията ни през времето. Щом се задържаме, значи виждам все още смисъл.

Мисля, че Галерия 28 е малка светлинка в това, българските автори да се чувстват чути, споделени, оценени.

 

Ти си млада актриса, а вече имаш няколко проекта с големия Камен Донев. Чувстваш ли се успешна и какво е за теб успеха?

Камен Донев е огромен мотив и двигател в работата ми като цяло и съм повече от щастлива за възможностите, които имам да работя с него.

Не съм все още сигурна, че мога да измеря успеха чисто за себе си.

Чувствам се уверена, че съм в правилна посока. Не съжалявам за нищо в живота си, дори в последно време забелязвам, че специално моят е безупречен и съвършен и всичко си следва пътя и логиката на нещата… с всичките загуби, провали, постижения… 🙂

А какво е за теб любовта?

Единственото, което може да ти даде смисъл, че съществуването на тази земя като човешко същество, може би не е напразно.

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Вече спокойно мога да се похваля, че онлайн платформата на Галерия 28 е вече факт – gallery28online.com.

Върху идеята се работи над една година. Там може да следите развитието на българските творци.

В този проект този път не съм сама, а заедно с моя приятелка и дизайнер, стояща зад бранда Fold your mind – Марчела Атанасова.

Основната кауза е #дазащитимбългарското, да показваме колко талантливи българи са останали да създават и да се развиват в страната ни и също да правим връзка между творците и културните дейци. Така ще изградим общност от талантливи хора, които могат да си бъдат полезни. Стартираме с кампания от 10 актьора, които застават зад каузата ни #дазащитимбългарското и се надяваме това да е само началото.

Много съм развълнувана и чак още не мога да осъзная, че сбъдвам поредната моя мечта. Оттук нататък просто предстои много, много труд…

Очакват ме и нови театрални проекти, но ще споделя, когато дойде времето за тях. 🙂

Шарената диадема в първата визия на Патриция е на @diademabg, а черният суитчър на @papena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.