Стария Пловдив през есента

За мен беше голяма изненада, когато реших да прочета повече за историята на Стария Пловдив. Оказа се, че Пловдив е един от най-старите градове в Европа – по-стар от Рим и Атина, съвременник на Троя и Микена. Градът се заражда през IV хил. пр.н.е. върху пловдивското трихълмие (близко разположените хълмове Джамбаз, Небет и Таксим), когато траките създават първото селище на Небет тепе.

Вървейки по улиците, ние виждаме красивите Възрожденски къщи, църкви, сгради, на които се възхищаваме, но  зад тяхната фасада се крие история, за която аз лично не бях и подозирала.

Гордея съм, че съм част от този древен и красив град. Предлагам ви една есенна разходка в Стария Пловдив, в която ще ви представя само една малка частица от красотата на града. Фотографиите в Стария град са от улица Съборна, около Хисар Капия, около Балабановата къща, около Къща „Хиндлиян“ и за финал Небет тепе.

Снимките, които подбрах са направени месеците октомври и ноември, тази година. Имах огромното желание да запечатам багрите на есента в едно от най-емблематичните кътчета на град Пловдив – Стария град.

Приятно разглеждане!

 

Ако статията ви е харесала, споделете поста и ме последвайте в профилите ми в социалните мрежи:

www.facebook.com/kristinalikovaphotography

www.instagram.com/kristina.likova.photography

Leave a Reply

Your email address will not be published.