Актрисата Радина Думанян „Семейството ми ме прави щастлива”

Привет, приятели! Време е да ви споделя последното ми фотоинтервю за тази календарна година. Днес на гости ми е талантливата актриса Радина Думанян. Познавате я от телевизионния сериал „Откраднат Живот”, спектаклите  „Одисей”, „Чиста къща”, „Възвишение” и други. Радина е родена в Пловдив и е част от трупата на „Драматичен Театър”, Пловдив. Носител е на награда „Аскеер” за „Изгряваща звезда”, номинация „Икар” за „Дебют”, и двете  за ролята й на Матилда в „Чиста къща”.

Когато я поканих във фотоинтервю, останах много изнендана от факта, че тя познава работата ми. Много ме разчувства това й признание и се надявам да съм оправдала очакванията й. С нея се срещнахме ноември месец в София, когато тя беше бременна в почти осмия месец с първото й дете. Преди няколко дена, Ради е станала майка на момиченце. Пожелавам им да бъдат здрави и дните им да бъдат изпълнени с усмивки и незабравими моменти заедно.

А сега ви оставям в компанията на тази красива, емоционална и позитивна жена. Приятно четене!

Здравей, Радина! Радвам се, че си ми на гости, благодаря ти, че прие поканата ми! Би ли ни разказала повече за себе си и интересните и разнообразни проекти, в които участваш?

В момента не участвам в нищо. Съсредоточила съм изцяло вниманието си в най-важната роля, която ми предстои – на майка. Там репетирам, много сложна роля.

Кога и как се роди любовта ти към актьорската професия?

Въобще не си спомням. Сигурно е имало преломен момент, но ако кажа, че помня кой е той, яко ще послъжа. Навярно е процес от взимане на различни решения, довели до избора ми на актьорството като професия.

В момента си в очакване на първото си дете, едно от най-хубавите и важни събития в живота на човек? Как се чувстваш, как минава бременността ти­?

Пазя се от всякакви неприятни срещи и преживявания, гледам да ходя повече пеша и да спя, където сваря, че после надали ще имам тази възможност. Имам си легално оправдание, когато не искам да провеждам някои срещи..  Хаха..  Вече се възползвах от положението си нееднократно. :)))

А ти самата какво дете беше­­?

Послушно и с очилца. Голяма симпатяга. Имах така нареченото мързеливо око и често ходех с картонче, скриващо едното очо. Будела съм страшно умиление явно, защото хората ми се усмихваха много по улиците, а аз, спомням си, тълкувах тази любезност по съвсем друг начин -имаше период, в който си мислех, че съм избраното хлапе, което ще спаси света от нашествие (незнайно какво) и усмихващите се хора всъщност знаят, че аз съм The Chosen One… Голямо психо.. Хаха…

Кое е най-голямото предизвикателство, с което те е сблъсквал животът?

Навярно предстои.

А най-голямото приключение?

Вярвам, че  и то е в бъдеще време.

Какво те прави щастлива?

Семейството ми. Всичко друго внася просто веселост в обстановката.

 

Какви нови творчески проекти да очакваме от теб занапред­?

Силно се надявам Ковид обстановката да разреди малко тежкия въздух около себе си и да даде възможност на хората да творят свободно, както преди. Ще се включа веднага щом намеря ключа към съвместяването на семейния живот с професионалния. Всяко нещо с времето си.

Leave a Reply

Your email address will not be published.