Христина Пипова “Откакто се помня пея, играя, свиря, танцувам”

Днес имам прекрасна гостенка. Това е артиста Христина Пипова. Когато се запознах с нея, мислех че е оперна певица, но се оказа че пее и поп музика, рисува, танцува, участва в мюзикъли и рецитира текст. Когато снимахме фотосесията, останах изумена от нейната артистичност, поведение. Тя владее всяка частица от тялото си. И не на последно място е прекрасен човек – мила, сърдечна и въпреки многото си талант, не се самозабравя.

Фотосесията, която заснехме за вас е реализирана със специалното участие на стилиста Даниела Пипова. По време на снимките Хриси разгърна своята артистичност и свободен дух. Бих искала да благодаря за участието, отдадеността и трепета, с който се включиха двете дами в реализирането на този мини проект. А сега ви оставям да се насладите на невероятното присъствие на Христина.

Здравей, Хриси. Ще ни разкажеш ли за всичките си артистични заложби? С какво точно се занимаваш?

Здравей, Криси на теб и твоята прекрасна читателска аудитория. Първо искам да БЛАГОДАРЯ за вниманието, което ми оказа и за възможността да съм част от твоят приятелски и артистичен кръг.  Истина е, че с доста неща се занимавам, но обединяващото е ИЗКУСТВОТО. Може да се каже, че съм човек на изкуството, защото откакто се помня пея, играя, свиря, танцувам… От малка свиря на пиано, но първо беше рисуването, след това надделя пеенето и така поех по пътя на Музиката, а рисуването остана хоби. В момента съм на свободна практика като артист в Малък Градски Театър – Зад Канала в спектаклите „Ритъм Енд Блус“ 1 и 2 част и многобройни участия в Софийската Опера и балет.

Изглеждаш прекрасно. Как поддържаш форма? Тренираш ли някакъв вид спорт?

Да, благодаря ти! Това е генетичен дар. Но правилно си забелязала, тренирам айкидо в клуб за бойни изкуства Имеон – най-големият в България под ръководството на Сенсей Христо Михайлов. Занимавала съм се и с класически балет при доц. Желка Табакова.

Имаш ли ритуал, който спазваш преди да излезеш на сцена?

Нямам специален ритуал, но преди да изляза се опитвам да се концентрирам, вглъбя в образа.

Какво дете беше?

О, мани-мани! Щура! Много енергична, жизнена…. раздаваща се в игрите и двигател на белите.

 

Какво те прави щастлива?

Семейството и природата.

 

Кой е твоя начин за справяне с напрегнатото ежедневие?

Свиренето на пиано и досега ми с природата.

Над какви проекти работиш в момента?

В момента работя над мюзикъла „Мама миа“ в Операта и се подготвям за бъдещи частни проекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published.