Калоян Минев „Интуицията не се учи или развива, тя е там”

Привет, приятели! Днес на гости ми е един млад, цветен и талантлив актьор, и прекрасен човек, а именно – Калоян Минев. Познавате го от игралния филм „XII”a, уеб сериала “Следвай ме”, телевизионния сериaл „Лъжите в нас”, късометражните филми „Covid-20”, „Червеният адмирал” и много други.  Калоян е работил и като модел, има и опит с актьорското майсторство в чужбина.

С него се срещнахме преди няколко седмици и му благодря, че отдели време за срещата ни, въпреки натоварения му график. Това, което ми направи впечатление в него е професионализма му. Всичкият професионален опит, който е натрупал в годините и готовността му  да направи необходимото за добрия краен резултат, бяха причината работата с него да върви изключително леко. Освен това, той е и доста осъзнат, въпреки младата си възраст, което го прави интересен, цветен и вдъхновяващ събеседник.

Във фотоинтервюто с  Калоян си говорим за опита му в моделската професия, за актьорската професия в чужбина, и за какво още, ще разберете като прочетете интревюто до край. Насладете му се!

Здравей, Калоян! Благодаря ти, че прие поканата ми, радвам се, че си ми на гости! Какво би ни разказал за себе си и проектите, в които участваш?

Здравей Кристина. Благодаря ти за поканата. За мен е удоволствие. За себе си и проектите в които участвам бих казал, че съм точно там, където мисля, че трябва да бъда по своя път. Чувствам се щастлив и благодарен, че имам възможността да работя по различни и най-вече цветни проекти.

Как се роди любовта ти към изкуството и актьорската професия?

Любов към изкуството винаги съм имал! Не само към актьорството, а и към музиката и изящните и приложни изкуства. Започнах в 5 клас, когато се записах на актьорска школа в 125-то училище, в което учех. Водеше я Димо Алексиев. И до ден днешен съм му благодарен, че ме влюби в това прекрасно изкуство! След това завърших НГПИ “Св. Лука” със специалност дърворезба. След това някак НАТФИЗ беше естественото продължение на творческия ми път.

Работил си дълги години и като модел. С какво те обогати този творчески опит?

Чак дълги години не са. Но от опита, който имам и в тази сфера определено мога да кажа, че виждам общото между моделството и актьорството. Разбира се,  тези запознанства и опита пред камера, макар и често само за снимки, също са ми дали много. Това са нещата които са важни за един млад човек навлизащ професионално в дадена сфера, според мен. Запознанства и колкото където както може да практикува. Радвам се, че минах и по този път.

 

Кое е различното при работата в България и Лондон? Защо все пак избра да се върнеш тук?

Работата навсякъде е абсолютно еднаква. Мащабът е различен.

Избрах България, на първо място, защото според мен живота в Лондон не струва. Така мисля. Няма нито едно нещо, което да ми харесва там, освен работата в театъра, която правех. Освен това мисля, че за да човек е креативен и продуктивен той трябва да се заобгражда с хора, които го обичат, подкрепят, с които иска да работи и като които иска да бъде. Моите такива хора са тук, не там.

Как поддържаш форма? Освен спорта, спазваш ли и хранителен режим?

Тренирам, гледам да е редовно, ако ми остава време. Никога не съм бил по хранителните режими, макар че ми предстои един нов проект, живот и здраве, за който ще се наложи да направя сериозна трансформация.

С теб си говорихме за това, че умееш да слушаш и да следваш интуицията си. Какво би посъветвал хората, които искат да развият тези умения в себе си?

За мен истината е много проста. Никой съвет, урок или акъл не струва и 5 стотинки, ако човекът срещу теб сам не е достигнал до някакви конкретни заключения за себе си. Интуицията не се учи или развива, според мен. Тя е там. Трябва да имаш смелостта да я следваш. Това е трудното.

За какво мечтаеш в професионален план?

В професионален план мечтая да продължа да работя с хората, с които съм заобграден, защото знам, че гледайки в една посока, всяка наша мечта може да стане реалност.

Leave a Reply

Your email address will not be published.