Александра Иванова „Научих се да вярвам на интуицията си”

Привет, приятели! Днес на гости ми е една млада, красива и талантлива дама – певицата Александра Иванова, която познавате от участието й в реалити формата „Гласът на България” 2019 г. Тя е част от Дани Милев Бенд, повече от 5 години. Алекс често може да бъде забелязана в Галерия 28 в Капана, платформата, която ме срещна с нея. Скоро излезе дебютната й песен „Reasons”, както и съвместната й с Дани Милев – „Приказка една”.

Александра е човечна, мила, здраво стъпила на земята, много красива и талантлива. Винаги, когато мога се отбивам в Галерия28, за да я видя и да разгледам предложенията за месеца, които винаги са много внимателно подбрани и презентирани по креативен начин.

Осъществяването на това фотоинтервю отлагаме от доста време. Подготовката за него също беше на ниво и се надявам да ви допадне крайния резултат.  С Алекс си говорим за музика, за любов, за успеха и за какво още, ще разберете като прочетете интервюто до край. Enjoy it!

Здравей, Алекс! Благодаря ти, че прие поканата ми, радвам се, че си ми на гости! Би ли ни разказала повече за себе си и проектите, в които участваш?

Здравей! Благодаря от сърце за поканата!

Аз съм Александра. Занимавам се с музика и още хиляди други неща. Само едно амплоа не ми е достатъчно. Обичам да влизам от роля в роля. Любопитна съм към света и всичко ново. Обожавам да пътувам и да чета биографии на успели хора.

Пея, създавам авторска музика и записвам вокали за различни лейбъли.

Кога и как се роди любовта ти към музиката?

Няма начална точка това пътуване…

Интересно е, че с порасването дълго време и упорито се опитвах да замествам детските си мечти с по-рационални занимания, но за моя радост музиката винаги ме е намирала, колкото и да съм се опитвала да избягам от нея.

През годините се научих да вярвам повече на интуицията си, която много добре чертае пътя ми.

Ти си част от @gallery 28 @gallery28.online. Какво би ни разказала за двете платформи?

Галерия28 е една идея, която се базира на любовта към българското и стойностното. Във физическото пространство на Галерия 28 всеки месец даваме поле за изява и представяме различни български брандове.

Галерия28онлайн  е естественото продължение на тази идея в дигитална среда.

Това занимание и моя страст ми носи много енергия, мотивация. Среща ме с невероятни, цветни хора, които виждат надежда и смисъл да творят в България.

През годините сме осъществили прекрасни кампании с много творци и културни дейци.

Покрай работата ти на музикант, ти пътуваш много, често работиш и когато другите почиват. Какво друго би ни разказала за творческите професии, което остава скрито за другите хора?

Много интересен въпрос … Никога не съм използвала  думата “работя”, когато става дума за музикалните ми ангажименти, и това не е случайно. Обикновено “отивам на участие” , “имаме гиг” и т.н. Обичам сцената и се чувствам в свои води.

Скрити от хората остават безсънните нощи, дългите изморителни пътувания от град в град, репетициите до късно вечер, за сметка на време, прекарано с близките… Понякога недоброто ни настроение, умората, които често скриваме.

Така и трябва. Нашата мисия е да носим емоция на хората, да ги радваме, да ги караме да забравят за ежедневието си за няколко часа, да им носим стойност. Това всъщност зарежда и нас музикантите. Обменът на енергия е двупосочен процес.

Какво те мотивира да продължаваш напред, въпреки трудностите?

Мотивира  ме подкрепата на най- близките ми хора, които често са и единствените свидетели на  трудните моменти и отнасят цялата драма, на която една везна е способна.

Клише, но и факт. Човек трябва много внимателно да подбира хората, с които се заобикаля и обменя енергия.

Мотивират ме и всички, които споделят творчеството ми и посещават мои участия!

Каква е твоята формула за успех?

Всеки ден я търся. Иска ми се някой да дойде и да ми я обясни тази формула, така желана от всички. Нещата обаче не работят по този начин и слава Богу. Иначе всичко щеше да е доста скучно и лишено от смисъл. Всеки един момент по пътя ни, всяка случка, осъзнаване, падение, успех, са част от пътешествието. Това е красотата на живота.

Последните години спрях да анализирам прекалено много и започнах да действам повече. Това определено работи.

Какво е за теб любовта? А каква е тайната на щастливите взаимоотношения, според теб?

Любовта за мен е основополагаща. Тя е водеща сила в живота ми и във всичко, което правя. Хората, които ме познават, знаят, че обожавам да обичам.

Относно взаимоотношенията, аз лично ценя искреността, толерантността и приемането. Не обичам да ми хвърлят прах в очите. Аз също не го правя с другите.

Обичам да казвам хубавите неща. Когато нещо ти хареса или те докосне – сподели го с отсрещния. Това кара нас хората да се чувстваме пълноценни и да вярваме, че има смисъл.

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Очаквайте  и неочакваното… След дебютния ми сингъл Reasons, който може да бъде чут във всички  музикални платформи,  подготвям още нови авторски песни. Събрах група от надъхани, талантливи музиканти и работим здраво, за да може да реализираме идеите си пред публика.

Част съм и от Дани Милев Бенд, с които се изявяваме по различни събития из страната.

От скоро записвам вокали за филмова музика и съм много щастлива.

Leave a Reply

Your email address will not be published.