Марта Цветкова „Животът трябва да бъде живян с лекота”

Здравейте, приятели! Днес на гости ми е една млада красива и талантлива дама, която познавате от участието й в „Гласът на България”, сезон 6 – прекрасната Марта Цветкова. Скоро Марта ни представи дебютната си песен „Щастлива случайност” и подготвя дебютния си албум. Освен това, тя е музикален предагог, преподава на деца.

С нея се видяхме преди няколко седмици, бяхме ентусиазирани да снимаме на Драгоманското блато. Още със стъпването ни там, планината ни посрещна със силен вятър и по всичко личеше, че скоро ще завали дъжд. Интересно беше също, че дълго време не можахме да намерим входа към останките от дървената пътека и кулата, които толкова много сме гледали на красиви снимки в Иснтаграм. За жалост, наистина не е останало кой знае колко от тях, но въпреки това, снимките се получиха, надявам се и на вас да ви харесат. И дъжд заваля, но за щастие времето беше благосклонно към нас да ни изчака да си заснемем фотосесията.. Хаха..

А Марта е едно от най-слънчевите хора, които познавам. Винаги е усмихната, позитивна, стилна и е много добър човек. Сигурна съм, че сте със същите впечатления от нея, а срещата ни го потвърди. С Марта снимаме за втори път, но й предложих сега да бъде под формата на фотоинтервю, тъй като я ценя и харесвам като артист, а освен това е много, много вдъхновяваща. Във фотоинтервюто си говорим за музика, за щастието, за любовта и още приятни и вдъхновяващи неща. Enjoy it!

Здравей, Марта! Благодаря ти, че прие поканата ми, радвам се, че си ми на гости. Би ли ни разказала повече за себе си и за музикалните проекти, над които работиш след участието ти в „Гласът на България”?                        

Здравей, слънчева Криси! Много ти благодаря за поканата!
Това ще е първото ми фотоинтервю и определено се вълнувам!

Да разкажа повече за себе си… След “Гласът на България” се случиха много различни неща в много аспекти. Завърших средното си образование в Национално Музикално Училище “Любомир Пипков” тук в София и за изненада на всички беше с “Класическо пеене”, а не “Поп”. Класиката ми даде глътка свеж въздух, както и по-широк поглед над музиката, за което съм безкрайно благодарна. В момента завършвам висшето си образование с “Музикален мениджмънт” и това определено беше нещо далечно от мен “артистът”, тъй като е свързано доста с бизнес страната на музиката. Но смятам за доста важна и тази страна на нещата. Написах и издадох първата си авторска песен “Щастлива случайност” съвсем скоро и това се случи благодарение на Национален Фонд “Култура”. Музиката и текста са написани от мен и моя вокален педагог Искра Милкова, аранжиментът е от Денис Славчев, запис, микс и мастър от Славин Славчев и видеото е от Валери Мацанов. Вмятам всичко това, защото без тези прекрасни хора, нищо от това нямаше да е реалност – благодаря им!
 Всичко след “Гласът на България” се промени коренно във възможно най-позитивната посока.

Кога и как се роди любовта ти към музиката?

Това е въпрос, на който никога може би няма да имам точен отговор, но знам едно – музиката винаги е в нас и ни държи живи! Тя е лечебна и магична, защото влияе на всекиго по всевъзможни начини и това е най-ценното!

Как преодоляваш трудностите и предизвикателствата, с които се сблъскваш?

Напоследък си повтарям много често фразата: “Не се взимай прекалено насериозно”. Животът трябва да бъде живян с лекота. А тази лекота зависи изцяло от нас самите. Ние избираме как да реагираме в различните ситуации, независимо те дали са благоприятни или не. Така че избирам лекотата и това да решавам трудностите, а не да ги мисля.

Какво те прави щастлива?

Обичам този въпрос! Всичко! Буквално всичко. Природа, музика, любовта, която вирее между всички нас, музика! Дори и в по-трудните моменти смея да твърдя, че ме карат да бъда щастлива, защото те ми показват колко силен може да бъде един човек и да цени повече всичко!

А щастието въпрос на избор ли е според теб? Как постигаш твоето?

Винаги е въпрос на избор според мен. Както споделих и преди малко: Ние избираме как да реагираме. Избираме дали да се фокусираме върху проблема или върху това той да бъде решен. А всяко нещо има своето решение. Това е моята рецепта за щастие.

Какво е за теб любовта?

Любовта е двигател и тя е навсякъде около нас. Само трябва да имаме очи за нея.

Ти си винаги лъчезарна, усмихната и изглеждаш прекрасно. Какъв съвет би дала на дамите, за да се чувстват женствени и красиви в честно натовареното ежедневие?

Благодаря ти!
Това, което мога да споделя от моя личен опит до момента е да се вгледат вътре в себе си на първо място. Да четат, да се вдъхновяват и да подчертават това, което знаят, че притежават и външно и вътрешно.

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Нови проекти скоро се надявам да пусна (това с обещанията имам чувството, че работи по обратен начин и никога не става така, както съм казала… Хаха..). Въпрос на време е всичко.
Освен авторската музика съм и вокален педагог, което пък от друга страна ме зарежда с изключителна енергия и желание да правя тепърва моя музика! Децата са извор на непринуденост и креативност и определено са моя голяма помощ в създаването на музика!

Leave a Reply

Your email address will not be published.