Александра Костова „Всеки трябва да спаси себе си, преди да тръгне да спасява света”

Привет, приятели! Днес на гости ми е едно младо, талантливо момиче, което никога не те оставя безразличен,  докато я гледаш – прекрасната Александра Костова. Тя е на сцента от съвсем малка и още е толкова млада, но е спечелила сърцата на мнозина зрители, включително и моето. Познавате я от игралните филми „Маймуна”, „Петя на моята Петя” и други.

С нея се срещнахме преди няколко седмици , за да направим снимките за това фотоинтервю. Александра е много талантлива, но е здраво стъпила на земята, много е мила и естествена. След съвсем скоро я гледахме в „Петя на моята Петя”, се изненадахме колко много е пораснала косата й, но след това се сетихме, че филмът е сниман преди пандемията. Фотосесията мина съвсем лежерно, докато си говорихме и чахаме хората от ул. „Малко Търново” да минат по пътя си.

Във фотоинтервюто си говорим за филма за мечтите, за образованието в чужбина, и какво още ще разберете като прочетете интервюто докрай. Enjoy it!

Здравей, Александра! Благодаря ти, че прие поканата ми, много се радвам, че си ми на гости. Би ли ни разказала повече за себе си и проектите, в които участваш?

Здравейте, благодаря за поканата! Казвам се Александра Костова, не знам как да се определя и изпълнявам ролята на Петя Монова във филма ‘Петя на моята Петя’.



Как и кога се роди любовта ти към актьорската професия?

Любовта се роди на 10 годишна възраст, когато ме записаха на театрална студия. Никога не съм се замисляла, че мога да съм на сцена преди това, не съм го мечтала като по-малка. Просто се случи.

С ролята си на Петя Манова в игралния филм „Петя на моята Петя”, успя да спечелиш сърцата на малки и големи. Кое е посланието, което искаш да оставиш след себе си, чрез тази роля?

Петя е събирателен образ на много човешки качества и като че ли с всеки, с когото говоря, има различен прочит на това коя е тя. Но, според мен, Петя носи смелост да не гасиш у себе си това, което си.

Освен, че се занимаваш с актьорско майсторство, ти учиш „Международно право” в Холандия. Как избра точно тази специалност? А каква е различната опитност, която ти дава образованието в чужбина?

Не мисля, че съм спец по тази тема, но вярвам, че чужбина ти дава възможност да паднеш няколко пъти безславно и след това да се пребориш с нещо ново и напълно непознато. Това винаги е хубаво.

За какво мечтаеш?

Мечтая да се усмихвам без причина. Също така мечтая за приключения, театър, кучета, котки, слънчеви момичета, море, вълнения, каравана и един чушкопек.

Преди време беше популярна фразата „Красотата ще спаси света”. Кое е това нещо, което ще спаси света, според теб?

Според мен, всеки трябва да спаси себе си, преди да тръгне да спасява света.
Бягайте, бъдещето идва! Всеки ден.

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Тайна. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.