Искра Донова ”Героинята ми Ива ме научи да ценя всичко около мен”

Привет, приятели! Днес на гости ми е една от най-таланлитивите български актриси на нашето съвремие – прекрасната Искра Донова. Познавате я от театралните постановки „Бившата мис на малкия град”, „Страхотни момчета”, „Разделям двойки по домовете”, игралните филми „Петя на моята Петя”, „Завръщане”, телевизионните сериали „Фамилията”, „Скъпи наследници”, „Братя” и много други.

От работата си с Искра я усетих като здраво стъпила на земята, отговорна, откровена и в същото време мила. Истински професионалист е и за мен беше голямо удоволствие да се срещнем, да снимаме в Стария Пловдив и осъществим този проект.

Във фотоинтервюто си говорим за живота на артиста, за щастието, за качествата, които притежават успешните хора и за много други неща. Можете да прочетете какви точно са те във фотоитервюто, което сътворихме специално за вас. Enjoy it!

Здравей, Искра! Благодаря, че прие поканата ми, радвам се, че си ми на гости! Всички те познаваме от малкия, големия екран и театралната сцена. Все пак, какво би ни разказала за себе си?

Аз съм балансиран оптимист, работохолик, от време на време градинар, майстор… Харесвам директните хора, не толерирам мързела.

Как се роди любовта ти към към изкуството и актьорската професия?

Желанието да бъда на сцена се появи някъде около 7-ми клас… Любовта дойде с работата ми в театъра.

Образът на Ива от „Братя” е доста далечен от теб самата. На какво те научи тази роля?

Героинята ми премина през доста изпитания. Сякаш още от самото начало не оценяваше и не й достигаше това, което има и което е постигнала, и това я накара да допусне много грешки и подложи на ужасни изпитания. Може би, точно на това ме научи. Да ценя всичко около мен, да се радвам на успехите си и да не се сравнявам с другите.

Имала си възможност да живееш и да се развиваш в чужбина. Защо избра да останеш в България?

Не се чувствам добре на друго място. Тук се чувствам най-добре и най-щастлива. Тук е семейството ми, приятелите ми, работата ми. Обичам да пътувам много, но най-обичам да се прибирам.

Какво би ни разказала за живота на артиста? Какво остава скрито за зрителите?

Нашата работа е дисциплина, отдаденост, любов, владеене да емоциите… безкрайно повтаряне на едно и също с плам сякаш е за първи път, внимание и уважение към човека до теб.

Да скрия вълнението си от срещата с публиката беше едно от най-трудните неща за овладяване… До ден днешен има представления, в които ми трябва време в началото.

Кои са качествата, които човек трябва да притежава, за да е успешен, според теб?

Да има правилна самооценка, да уважава другите и себе си, да не спира да се развива, да работи това, което харесва и да го чака някой вкъщи.

Какво те прави щастлива?

Преди няколко дни видях деца, качени на една джанка… хапват, смеят се…

Би ли ни разказала за настоящи и бъдещи проекти, в които да те гледаме?

Можете да ме гледате в театралните постановки “Бившата мис на малкия град”, “Нордост”, “Разделям двойки по домовете”, “Страхотните момчета”, постановки на Младежки театър “Николай Бинев “. Скоро се надявам да заснемем 5ти сезон на сериала “Братя”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.