Тино от „Гласът на България”: „Вярвам, че сами градим своя късмет”

Привет, приятели! Днес на гости ми е един млад талантлив музикант – Кирил Хаджиев-Тино. Познавате го от реалити формата „Гласът на България”, където той се класира на престожното второ място. Скоро чухме и първите авторски песни на Тино, а именно „Искам още” и „Мисъл”.

Тино е пример и вдъхновение за това как, когато силно искаш нещо да ти се случи, впрягаш цялата си енергия в него и то се получава. Въпреки крехката си възраст, той е завършен артист, не само вокално, но и поведенчески. Тино знае как да се държи на сцената, пред медии, знае какво точно и как да го каже, което прави силно впечатление. Музиката, която пише е различна и докосваща.

Срещата ми с него се състоя преди няколко седмици и беше повече от приятна. Снимките за фотосесията направихме в Парк „Военна Академия”, град София, вървейки по петите на  последните преспи сняг. Дали ни се е получило, ще кажете вие. А сега прочете как Тино отговори на въпросите ми!

Здравей, Тино! Много се радвам, че си ми гости. Благодаря ти, че прие поканата ми! Би ли ни разказал повече за себе си? Кой всъщност е Тино?

Здравей! Благодаря за поканата, удоволствието е мое! За себе си бих казал, че съм човек и музикант. Останалото предпочитам да го показвам – най-вече чрез музиката си, концертите си или например отговорите, които ще дам на твоите въпроси тук!

Кога разбра, че искаш да се занимаваш с музика професионално?

Още от ранна детска възраст се запалих по музиката като слушател. Прекарвах часове на ден със слушалки на главата си и интересното беше, че докато слушам, често си представях как съм на сцена и пея песента или свиря китарните партии или барабаните! Когато бях на 14 години, мой съученик ми услужи с китарата си за няколко седмици и с нея направих първите си стъпки към осъзнаването си като музикант. До края на гимназията, тази мечта се беше загнездила вече доста надълбоко! Истински обаче стъпих с двата крака, когато в дванадесети клас организирах няколко концерта и направих първите си стъпки на клубна сцена! Тогава практически отворих вратата към така наречения професионален път и вече нямаше връщане назад!

На какво те научи участието ти в реалити формата “Гласът на България”?

“Гласът на България” беше една възможност, която за малко да пропусна заради собствените си предразсъдъци! Най-големият урок от цялото преживяване беше именно, че сцената не определя артиста, а обратното! За времето, в което артистът е на сцената или му е дадена думата или някой го снима, той носи цялата отговорност за това как ще изглежда, какво ще каже, как ще се представи, как се е подготвил и как умее да импровизира. Преживяването беше страхотно!

Преди дни някой ме попита какви са негативите от участието ми в шоуто? Не можах да се сетя за такива! От работата на екипа и общуването с тях, до крайния продукт – всичко беше чудесно! Но нека всеки, който мисли да се включи, да не забравя – всичко е в неговите ръце! Нека бъде готов!

Вярваш ли в късмета? Защо?

Животът често ми доказва и вярвам, че сами градим своя късмет чрез решенията, действията и мислите си! Всичко има своя баланс и този механизъм сякаш работи най-добре, когато сме достатъчно смели да вървим по своя път и да не лъжем себе си! Понякога е изумително как нещата се случват, стига ти да имаш смелостта да направиш първата крачка!

Какво мислиш за славата? Повече ти дава или повече ти взима тя?

Славата е част от успеха на един артист и е добре той да я приема смирено, като признак за добре свършена работа и да я ползва като инструмент за своите следващи стъпки, достигайки до сърцата на хората! Според мен, ако си избрал да бъдеш артист, да бягаш от славата е също толкова глупаво, колкото да правиш нещата си, само заради нея. Може би, още не съм осъзнал какво ми взима тя, но със сигурност дава повече!

Има ли неща, за които съжаляваш в живота си?

Не съм безгрешен, но сякаш всичко сторено е имало своя смисъл и поука и ме е направило по-добър, знаещ, мислещ и можещ! Именно във възкачването след падение, се чувствам най-жив и напредващ, именно заради осъзнаването на грешката. Може и да се сетя за нещо преди да умра, но не мисля, че това е идеята!

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Задават се доста нови песни и нещата отиват към албум, който се надявам да успея да издам през есента или края на годината! Дотогава имам планове за няколко сингъла и интересни колаборации! А що се отнася до концертите, може би тази година ще успея да направя първия си в зала. Много искам и да направя едно турне из малките градове и селища на България, където рядко се случва нещо. О! И някой друг малък гиг извън страната би било интересно преживяване! Ще видим… Действам!


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.