Актрисата Рая Пеева „Вдъхновява ме самият живот”

Привет, приятели! Ето го и първия ми гост във фото-интервюто за месец фервруари – актрисата Рая Пеева. Тя е млада, красива, усмихната и свободолюбива. Познавате от телевизионните сериали „Скъпи наследници”, скоро ще я гледаме и в сериала „Ягодова луна” по Нова телевизия. Участва и във филмите „Пеещите обувки”, „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”, театралните постановки „Иванов”, „Любовна песен” и много други. Рая е носител на награда „Икар” 2012 г. за дебют за роклята на Алис в „Отблизо”.

С нея се видяхме в Драматичен театър, Пловдив, като същия ден Рая имаше участие там. По време на кратката ни среща, компания ни правеше Чийта, домашния любимец на Рая и Явор. Вижте останалата част от фотосесията и прочетете как отговори Рая на въпросите ми. Enjoy it!

Здравей, Рая! Радвам се, че си ми на гости. Благодаря ти, че прие покана ми. Би ли ни разказалa повече за себе си и проектите, в които участваш?

От 25 февруари започва новият драматичен сериал на Нова телевизия „Ягодова Луна”. Моята роля е една от водещите – играя журналистка и си партнирам с едни от най-добрите български актьори като Александър Сано, Асен Блатечки, Деян Донков, Христо Мутафчиев и много други. Радвам се, че съм част от този звезден екип и се надявам сериалът да бъде харесан от зрителите.

Част съм и от трупата на Младежки театър, София. Играя в много постановки, но най-новата, в която участвам е мюзикълят „ По-полека”, по музика на Стефан Вълдобрев. Друга сериозна роля, която играя е в постановката „Иванов” от Чехов на режисьора Стефан Мавродиев. В нея си партнирам с големите актьори Ивайло Христов, Малин Кръстев, Станка Калчева,  Борис Луканов. Можете да заповядате в „Младежки театър” и да се запознаете и с останалите представления, в които участвам.

Един от филмите с мое участие е „Живи комини” на режисьора Радослав Статов, където имам малка роля.

Коя е най-любимата ти и забележителна роля, която си играла до този момент?

Една от любимите ми театрални роли е в пиесата „Отблизо” в театър Възраждане. За нея взех награда „Икар”  2012 г.  за дебют. Любим филмов образ ми е на Леа Иванова  в „Пеещите обувки”, отново на режисьора Радослав Статов.

Каква е разликата в това да играеш в киното и театъра? Къде се чувстваш по-комфортно?

Чувствам се комфортно и на двете места. Разликата между киното и театъра е в играта. На екран трябва да си по-обран, а в театъра трябва да имаш по изразени театрални жестове. Обичам и двете, не мога да кажа коя е по-голямата ми любов – театъра и киното са най-големите ми любови.

Ти си винаги усмихната и позитивна. Как успяваш да запазиш положителната си нагласа, независимо от обстоятелствата?

От малка съм много усмихната, усмивката е част от мен. Не винаги съм в добро настроение, но се опитвам да извличам най-хубавото от всяка ситуация.

Кои са предпоставките за щастлива романтична връзка в дългосрочен план, според теб?

Доверието е най-важното според мен. Ако то липсва, няма как да бъде изградена пълноценна връзка. Естесвено в началото има влюбване, но то отминава и ако не си вярваме е почти невъзможно да се задържат отношенията. Приятелство в една връзка също е важно, но доверието е най-важно. За да се запази самата романтика в отношенията, е от съществено значение да се изненадваме един друг, иначе си ставаме скучни.

Какво те вдъхновява?

Преди ме вдъхновяваха книги и филми, които продължават да ме вдъхновяват. В момента се вдъхновявам и от и талантливите хора в световен план. Вдъхновявам се и от малките неща – деня, сутрина ми. Оцених много здравето в последно време, не че имам някакви проблеми, но съм благодарна че аз и близките ми са живи и здрави. Вдъхновяваме ме самият живот!

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Чакат ме много нови проекти, за които скоро ще разберете.

Leave a Reply

Your email address will not be published.