Актьорът Ивайло Захариев ”Хората не сме създадени да бъдем сами”

Здравейте, приятели! Ето че е време да ви представя първия ми гост за тази календарна година – актьорът Ивайло Захариев. Познаваме го от ролите му в телевизионните сериали „Под прикритие”, „Пътят на честта”, театралните постановки „Кризистен център”, „Поручик Бенц” и много други.

Ивайло е човек с изградена ценностна система, която следва в живота си и освен това е земен, толерантен и осъзнат. С него се видяхме края на ноември месец и му благодаря, че успя да отдели време да направим това интервю, въпреки натоварения му график. Вижте как Ивайло отговори на въпросите ми и разгледайте всички снимки, които направихме специално за вас. Enjoy it!

Здравей, Ивайло! Много се радвам, че днес ми гостуваш. Всяка вечер зрителите те гледат в ролята на Калоян Станков в телевизионния сериал „Пътят на честта”. Би ли ни разказал повече за участието ти в сериала и другите проекти, в които участваш в момента?

За сериала „Пътят на честта” бях поканен на кастинг и като видях режисьорския и продуценткия екип, имах голямо желание да бъда избран. Дори специално за кастинга, отидох да си купя костюм. Целият снимачен процес беше много натоварен, но интересната история оправдаваше усилието.

Отделно от сериала участвам в театрални постановки, в които успявам да пътувам из страната и Европа. В това число са постановките „Поручик Бенц”,” Усещане за любов” и „Кризистен център”.

Как се зароди любовта ти към актьорската професия? Откога се занимаваш с актьорство?

Още от дете, заедно с моята братовчедка започнахме да играем сценки пред наши роднини и майка ми, видяла моя интерес, ми предложи да уча в гимназията в театрална паралелка.  След гимназията, естествено дойде и театралната Академия. Така всъщност цял живот следвам мечтата си.

В интервюта често споделяш за трудния период, през който си минал в началото на кариерата си? Би ли ни разказал колко време ти отне публиката да започне да те познава и кои са основните трудности, с които си се сблъсквал тогава?

В началото основната цел беше да намеря подходящо представление, защото годишно в НАТФИЗ завършват много актьори и всеки си търси мястото. За щастие, още като студент участвах в два студенстки филма и след като ме е видял там режисьорът на филма „Номер 1”, ме избра да участвам в главтата роля.

Паралелно с независимите театрални проекти, в които съм участвал, трябваше да работя и други неща, но знаех че всичко това е временно и ми помага да имам стабилност да правя това, което истински желая, а именно да играя в театъра.

 

Ти си човек със стабилна ценностна система, който много държи на семейството си. Кое е най-важното, което ти дава то?

За мен семейството винаги е било място, в което мога да бъда себе си и да си почивам от вниманието на публиката. Също така семейството е най-доброто място, където мога да дарявам от любовта си. Хората не сме създадени да бъдем сами и само да получаваме, но и да даваме. За мен това е важно!

Винаги изглеждаш много добре. Как поддържаш форма? Спазваш ли някакъв тренировъчен и/или хранителен режим?

Да, от години много следя как се храня. Също така съм се научил, дори и да съм на път или да спя в някой хотел, да си намирам място за тренировка. За мен това да съм винаги във форма е важна част от професионалната визия, която искам да поддържам.

Каква е според теб формулата на успеха? Мислиш ли, че има такава?

Може би, формулата на успеха е следването на мечтата и това да те прави щастлив, дори и заплащането да е незадоволително в началото. Сигурен съм, че не след дълго, усилието ще бъде възнаградено.

Какви нови проекти да очакваме от теб?

Преди около месец се прибрах от Турция. Бях там, за да се свържа с местни филмови продуценти и говорихме за конкретни филми, които да започнем в началото на годината.

Leave a Reply

Your email address will not be published.