Актрисата Симона Халачева „Бих казала, че съм щастлив човек“

Приятели, днес ми гостува едно слънчево момиче от Театър „София“ – Симона Халачева. Тя е красива, скромна и е съсредоточена върху развитието си и върху това да бъде все по-добра версия на себе си, както на сцената, така и извън нея. И успява! Симона играе в 14 пиеси в Театър „София“, има участия и на филмовата и телевизионна сцена. Освен това тя е изключително слънчева, позитивна, усмихната.

Срещнахме се един ветровит уикенд на месец март в столицата. Срещата ни беше повече от приятна, много се заредих от разговорите и прекрасната компания. А резултата от разходката можете да видите, като прочетете интервюто докрай. Enjoy it!

Здравей, Симона! Много се радвам, че днес си ми на гости. Би ли разказала повече на аудиторията ни за себе си и проектите, в които участваш?

Здравей, Криси! На мен също ми е приятно, че ти гостувам. Благодаря ти за приятната разходка, интересните разговори и хубавите снимки!

Винаги съм се чувствала неудобно да говоря или да разказвам за себе си. Има много по-интересни теми, за които си заслужава да се отдели време и внимание.

Предполагам, че огромна част от аудиторията няма представа коя е Симона. Аз все още не мога да дам точен отговор на този въпрос. Това, което мога да кажа е, че Симона е актриса в Театър София, играе почти всяка вечер, свободното си време го посвещава на фотография, четене на книги, срещи с приятели, пътешествия…

Как реши да станеш студентка отново и да учиш Фотография в Художествената Академия? Имаш ли амбиции в тази насока?

Фотографията е изкуство, което винаги ме е вълнувало. Решението ми да го уча не е било спонтанно и необмислено. Чаках подходящ момент и този момент настъпи преди около една година.

Много се надявам да се превърне от страст във професия, без да губя страстта и вдъхновението.

С толкова много ангажименти, как успяваш да си почиваш?

Избрала съм си професия, която ми е интересна и не бих нарекла „работа”, колкото ме изморява, толкова ме и зарежда. Почивам си, когато съм в движение.

Как поддържаш форма? Спазваш ли някакъв хранителен и тренировъчен режим?

Театърът ме поддържа. Напоследък отделям повече внимание и грижи, за да съм в добра физическа форма. Старая се да открадвам по час и половина, от натовареното си ежедневие, за лека тренировка вкъщи. Нямам хранителен режим, по-скоро внимавам с количествата, а не с калориите.

Според теб каква е рецептата за поддържането на щастливи отношения в дългосрочен план?

За съжаление няма точна рецепта. Всичко е късмет, компромиси и много любов.

Как мислиш, развитието на технологиите и социалните медии повече ни взима или повече ни дава?

Зависи колко сме ги допуснали в живота си. На мен не ми пречат. Напротив, имам огромен достъп до информация, всичко се случва бързо и мога да не губя толкова време в търсене на нещо, а да го посветя на нещата, които обичам или на приятелите и семейството си.

Какво те кара да се усмихваш?

Все още не ми е трудно да се усмихвам, бих казала, че съм щастлив човек. Животът ми е вълнуващ, интересен. Обградена съм с невероятни хора.  Дано да съхраня позитивната си нагласа към света.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.