Остров Лефкада – късче от рая

Привет, приятели! Навън вече е есен, но въпреки това реших да ви разкажа за последното ни семейно пътуване до остров Лефкада. Преди няколко месеца, вие самите проявихте желание да споделям повече снимки от места и събития, които посещавам. Е, най-накрая това време дойде. Като повечето млади хора обожавам да пътувам, както в България, така и извън страната. Може би това е единственото време, в което успявам да снимам кадри от природата и реших, че би било подходящо това споделяне да се случва чрез блог постове. С тяхна помощ, ще можете да “разгледате“ местата, до които пътувам чрез моя обектив. Надявам се да ви бъде интересно!

Остров Лефкада се намира в Йонийско море, на западното крайбрежие на Гърция, приблизително на 800 км от град Пловдив. Искам да спомена първо, че това е второто ни пътуване до там. Посетихме го за втори път в началото на месец септември, тази година. Прибрах се в България с над 1500 кадъра и нямам търпение да ги споделя с вас. Въпреки че не сме там за първи път, по никакъв начин не усетих, че някога сме били на това място. Преживяването беше съвсем различно, местата които посетихме също бяха различни.

Трите думи с, които бих описала това райско кътче са чистота, красота, удоволствие. Островът е изключително красив и това се оцени дори от 5-годишната ни дъщеря, въпреки дългото пътуване от дванадесет часа. Освен че пътят е дълъг, повечето плажове да дълбоки и може би това не е най-подходящата дестинация за малки деца, но Дени се забавлява максимално, независимо от това.

Един от плажовете, които посетихме беше емблематичния за Лефкада Порто Катцики. Сами можете да видите уникалната природа и тюркозения цвят на водата. Плажът беше пълен с туристи. Всички корабчета не пропускат да го посетят. Както забелязвате на един от кадрите, брегът е покрит със средно големи, бели камъчета.

Егремни е друг емблематичен за Лефкада плаж. За съжаление в момента е недостъпен по суша, но въпреки това е пълно с туристи, които спират, за да се снимат там където се намира изгледът към него.

Мегали Петра е плажът, който може би беше най-плитък от тези, които посетихме. Пътят до там е стръмен, има много завои, но е много красиво местенце. Камъчетата по брега са по-малки от тези на Порто Катцики.

Тази година нощувахме в селцето Agios Nikitas. Споделям ви късчета красота от прекрасното място, тъй като вярвам че щастието се крие в малките неща и не спирам да ги забелязвам около себе си. Ако бъдат и запечатани в кадър, още по-добре. 🙂

Това е място, на което бих се връщала отново и отново и съм сигурна, че ще бъде така.

В случай, че статията ви е харесала и ви е било интересно да разберете повече за тази дестинация, споделете я с приятели. До нови срещи!

Leave a Reply

Your email address will not be published.