Лидия Ганева “Никога не трябва да се предаваш”

Много съм щастлива, че днес ми гостува прекрасната Лидия Ганева. Всички знаем за огромния й талант и достойното й представяне на Детската Евровизия‘2016 г. Това което ме впечатлява в нея обаче е, колко е възпитана и отговорна за възрастта си, чувството и пламъкът, които демонстрира, когато се качи на сцената, посланието което оставя в музиката си, позитивната настройка. Сигурна съм, че й предстоят много хубави неща и нямам никакви съмнения в бъдещия й още по-голям успех. А сега можете да се насладите на фотосесията, която заснехме заедно и да прочетете как отговори Лидия на въпросите, които й зададох.

Здравей, Лидия! Ще ни разкажеш ли повече за новите ти творчески проекти, с които се занимаваш в момента?

През март месец излезe песента ми “Очите на мама” съвместно с вокална група “Мики Маус”, чийто ръководител е прекрасната Вяра Пантелеева. Именно тя направи възможно това да се случи. Музиката е на Румен Бояджиев – Син, текста е на Даниела Кузманова. Двама са страхотни творци и истински пример за мен! А в началото на август излезе новата ми песен с ВенЗи, която се казва „Милиони Причини“. Автор на музиката е Владимир Ампов – Графа, а на текста Владимир Ампов – Графа и Илия Григоров. Искам да им благодаря, както и на уникалният Веселин Ценов – Algoriddim, и целият екип на Монте Мюзик.

За огромно щастие ти участва във „Kitee International Music and Art festival“ във Финландия. Би ли ни разказала повече за фестивала? По какъв начин те обогати участието ти в него?

Музиката за мен е много ценна и съм изключително щастлива, че бях на този фестивал. Той се организира от създателя на NightWish – Пламен Димов. Запознах се с много нови приятели, които са истински музиканти и пример за добрата музика. На фестивала също участваха Тодор Борисов и Мирослава Тодорова, които са мои приятели и прекрасни певци ☺. За пореден път се убедих, че музиката е “моето нещо” и че е истинско щастие, това да откриваш хора със сходни на твоите интереси. Беше едно прекрасно приключение в красивото градче Ките във Финландия.

Освен музиката, изпитваш и влечение и към други видове изкуства?

Наскоро се вдъхнових от Lyon Visuals и се влюбих във фотографията. Това е новата ми страст. Във всяка една снимка мога да изразя какво е настроението ми и каква е гледната ми точка. Направих си и страница в Инстаграм, където качвам моите снимки – @monalidaart.

Ти представи България повече от достойно на конкурса Детската Евровизия 2016. Кои са най-ценните уроци, които научи след участието си в конкурса?

Най-ценното, което научих е, че никога не трябва да се предаваш и да спираш да вярваш в мечтите си. Радвам се, че представих именно моята родина – България! Не бих искала да представя, която и да е друга държава!

Как приемат съучениците ти твоите творчески изяви?

Отначало доста добре, но след Евровизия доста неща се промениха. Аз винаги съм подкрепяла приятелите си и съм се радвала за техните успехи с цялото си сърце! Пролича си кои са истинските ми приятели, които винаги ще ме подкрепят, за което много се радвам.
Какво е отношението ти към храната? Има ли храни, с които внимаваш или не приемаш?
Още от много малка се храня разделно. Не се ограничавам за храненето. Просто това, което обичам е полезно.

Какво ти предстои занапред в творчески план?

Реших, че искам да пиша собствена музика. Много е важно един артист да създава авторска такава. Другата новост е, че ще уча в музикално училище.

Leave a Reply

Your email address will not be published.