Валентина Александрова “Свободата е възможността да следваш вътрешният си глас”

Приятели, днес на гости ми е талантливата певица Валентина Александрова. Тя е  интересна, провокативна, красива и пее прекрасно. От нея лъха свобода и увереност, за мен е извор на вдъхновение.

Заснемането на фотосесията беше истинско удоволствие за мен. Случи се със специалното участие на стилистката Женя Димова. Насладете й се!

Здравей, Валя! Ти си невероятна певица. Ще ни разкажеш ли с какво точно се занимаваш в момента?

Здравей , Криси . Благодаря ти 🙂 Това е добър въпрос. С какво ли не! Аз съм от хората, които не спират да измислят нещо ново, което да ги пали. Работя върху авторска музика – един акустичен проект, освен това все още пея с Ъпсурт. Самата аз поемам и самостоятелни участия. Шарено е като цяло при мен!

Откога пееш? Как се зароди любовта ти към музиката?

Знам, че звучи тривиално, но откакто се помня! Пея от наистина ранна детска възраст. Още на 3 заявих на родителите си: “Ще свиря на пиано, след това ставам певица!”. Нямала съм съмнение под никаква форма, че искам да се занимавам с музика. Зараждане на любов към музиката в мен никога не е имало,  любовта ми винаги си е била там. Но ако мога да посоча конкретен момент, в който тази любов “избухна в пламъци”, то това се случи когато бях на 5 години. Имаше нещо като празник с разни люлки в града, в който съм родена и отнякъде чух музика, която страшно много ми хареса и ме плени моментално. По онова време се продаваха касети на улицата. Звучеше соловият албум на Фреди Меркюри. Влюбих се в гласът му на секундата. Както се казва “любов от пръв поглед”, в този случай от първо чуване. От този  момент нататък този човек стана моята пътеводна светлина и знаех, че решението ми да стана певица е правилното. Както се казва “Музиката избра мен, не аз нея”!

Каква е твоята дефиниция за щастлива жена?

Щастлива жена за мен е жената, която следва интуицията си (защото в това е нашата сила) и си позволява да бъде жена във всеки аспект на тази дума!

В какво се изразява свободата за теб?

Свободата е възможността да следваш вътрешният си глас, позволявайки си да грешиш и да се учиш, да даваш възможност на себе си да се променяш и растеш! Свободата е усещането, че можеш да бъдеш, да правиш, да чувстваш. Свободата е лекотата в съществуването!

Какво според теб помага на една жена да придобие увереност­?

Увереността е вътрешно усещане. Зависи от жената, от нейната ценностна система на първо място. При всеки е различно. Но….. любовта помага!!!

Ти си много привлекателна жена. Ще ни споделиш ли твоята тайна за красота?

Благодаря ти много. Когато човек опознае себе си добре, тогава си позволява да се чувства прекрасно независимо от външните обстоятелства. А по-привлекателен “аксесоар” от усмивката, според мен, още не е измислен. Може би основното нещо, с което поддържам външният си вид е именно духовният ми мир. От там насетне всичко останало е лесно – правилна храна, спорт, добър фризьор, козметик, дерматолог, приятели които да пълнят ежедневието ти с радост, работа, която обичаш, за да повдига духа ти и да те кара да се чувстваш жив!


Над какви проекти работиш в момента?

Работя над няколко проекта . Единият е с денс звучене, другият е по-скоро комерсиален поп. Не бързам. Реших най-после да си дам време и да се движа спокойно, без особен натиск над себе си.
Отвъд авторските песни работя и над един акустичен проект, който се надявам скоро да е готов, за да го чуете .
Трудно ми е да описвам музиката. Тя се усеща, не се говори 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.