Вили Вулджева “Любовта е единение и заедност, партньорство”

Благодарна съм за деня, в който се запознах с това момиче. Вили е талантлива, човечна, земна, осъзната, има невероятно усещане за цвят и форма. В нейните ръце можеш да се преобразиш напълно. Имам удоволствието да работя съвместно с нея, за което съм изключително щастлива. Насладете се и на фотосесията, която заснехме специално за вас. Приятно четене!

Здравей, Вили. Би ли се представила с няколко думи на аудиторията, така както ти го усещаш?

Здравейте! Това е може би най-трудното нещо за мен – да се представя. Това, което работя или уча не може да ме опише. Но нека започнем така. Казвам се Величка Вулджева, по-често ме наричат Вили. На 22 години съм и обичам да създавам красиви неща. Завършила съм обучение по гримиране, но не се ограничавам само с това. В момента уча последна година специалност „Софтуерни технологии и дизайн“ в ПУ „Паисии Хилендарски“.

Кога беше първия ти сблъсък с изкуството?

В ранна детска възраст започнах да рисувам. Спомням си, че в детската градина исках да стана художник. Но някак надрастнах това желание. До седми клас продължих да рисувам любителски, но след това все по-рядко упражнявах тази дейност.

Откога гримираш?

От близо 3 години, но завърших професионален курс през 2016 година.

А къде си се учила на това изкуство?

Първо започнах сама, благодарение на безбройните клипове в YouTube. Посещавах „Дни на красотата в Инглот“, където гримьори от Инглот Пловдив ни показваха техники в гримирането. След това реших, че е време да премина курс по грим при един прекрасен професионалист – Силвия Бутева. Няколко месеца по-късно разширих уменията си като присъствах на мастърклас на Матилда Иноземцева.

Ти си и графичен дизайнер. Би ли превърнала гримьорството в основна професия?

Преди време се опитвах да го превърна в основна професия, но разбрах, че не искам това. Предпочитам да е втора работа за мен.

Кое от двете изкуства ти допада повече – дизайна или гримирането?

За мен са едно и се преплитат. Когато обработваш снимки, е добре да разбираш от пропорциите на лицето и къде трябва да има сенки, светлина. Да подчертаеш красивите черти на един човек и чрез програма за обработване на снимки и чрез четки и грим.

Перфекционист ли си?

Опитвам се да изпипам нещата докрай. Но винаги може по-добре.


В какво вярваш?

В Любовта, която те води към промяна. Промяна на това, което си мислиш, че си. Промяна на начина ти на живот дори. Промяна в пълния смисъл на думата.

Какво е за теб любовта?

За мен любовта е безусловна, подтикваща към растеж и промяна. Любовта е единение и заедност, партньорство. Пълно приемане на всичко и всички.

Имаш ли всекидневни навици, които те доближават до успеха като спорт, медитация, четене на книги, време сред природата?

Нека първо кажа какво е успехът за мен. За мен успехът е да опознаеш това, което си и да се завърнеш към себе си. Да проявиш любовта, която носиш, изцяло. Тази любов, за която говорих по-горе. Нещото, което ме води натам е сърцето.
Научих се, че по-важно е как правиш нещата в ежедневието си, а не точно какво правиш. Ако действаш по навик, за да отбиеш номера, не мисля,че ще те отведе до какъвто и да е успех.
Но все пак, за да отговоря на въпроса, ще кажа, че всеки ден правя по нещо от гореспоменатите неща. Дали ще е четене на книга, медитация, приятна следобедна дрямка(това е едно от любимите ми неща), спорт или разходка сред природата, не е от най-голямо значение. Важното за мен е подтика какъв е.


Как се справяш със стреса и натовареното ежедневие?

В момента, в който усетя напрежение, спирам за миг и си припомням, че не е нужно да се чувствам по този начин и ежедневието да ме стресира. Ако търся нещо, което да ме напряга, със сигурност ще намеря. Но избирам да не го правя. Зависи от мен.


Какво те вдъхновява?

Хората около мен.

Какво внимание отделяш на храненето в живота си? Храниш ли се здравословно?

Определено обръщам внимание на храната, която приемам. Трябва да се грижим за телата, които имаме.
От няколко месеца се храня здравословно. Като има дни, в които си позволявам и някои не толкова здравословни храни. Все още съм в етап, в който се опитвам да чуя от какво има нужда точно тялото ми, за да му го доставя.

Какви съвети би ни дала относно ежедневния грим, за да се чувстваме и изглеждаме добре всеки ден?

Бих препоръчала да се обърне по-голямо внимание на грижата за кожата. Включваща редовно хидратиране, почистване и добра храна. Защото колкото и грим да се слага върху едно лице, ако кожата не е здрава, ще си личи.
За всеки ден бих препоръчала по-лек и невидим грим. Леко подчертаване на очите, изравняване на тена и червило. Това бих казала, че е напълно достатъчно.
Аз лично използвам розова вода, хидратиращ серум за лице, спирала и балсам за устни в ежедневието си.

Според теб оправдан ли е тежкия грим в ежедневието?

Според мен е напълно излишно. Също така може да навреди на здравето на кожата, ако гримът не се почиства изцяло.
За ежедневието е най-добре просто леко да се подчертае естествената красота.

Как да комбинираме цветовете на грима и с цветовете на облеклото ни? Какво би ни посъветвала?

При по-цветно облекло грим в телесни и земни нюанси винаги стои добре. Но при по-семпли и изчистени като дизайн дрехи, може много да се експериментира. Те позволяват доста по-смели цветови комбинации.


Какво би ни казала за финал?

Неща, които бих казала и на себе си.
Не се страхувайте от промяната и непознатото.
Не се страхувайте да бъдете това, което сте.
Не се опитвайте да се харесате на всички.

Leave a Reply

Your email address will not be published.