За Мен

Здравейте, приятели! Казвам се Кристина Ликова и съм професионален фотограф, гр. Пловдив. Най-голямата ми страст е портретната фотография. Занимавам се с фотография от 2015 г, като през 2018 г се дипломирах като Магистър Фотограф в АМТИИ, Пловдив.

Какво да очаквате от работата с мен

Моята мисия е да запечатам емоциите и индивидуалността на човека застанал пред обектива ми, и да го представя в най-добрата му светлина. Занимавам се с фотография, защото обичам да заблязвам красотата в света около мен, да запазвам спомените и емоциите от прекрасните моменти изживявания, които повече няма да се повторят.

При съвместната ни работа, ще ви помогна за избора на локация, облеклото и съчетаването на цветовете, при позирането по време на фотосесия. Снимките, които ще получите не са подвластни на моменти модни тенденции, а точно обратното –  ще бъдат актуални след 20 години. И в случай че, цените естествените кадри, на които ще изглеждате като себе си и допадат ви снимките, които виждате в галерията,то  аз съм вашия човек.

Моята история

Започнах да се занимавам с фотография след раждането на дъщеря ми. Бакалавърската ми степен е „Информатика”, но така се случи, че нямам нито един работен ден в сферата на програмирането. Винаги съм усещала творчески порив в себе си и след майчинството ми реших да ги последвам. Една година работех като продуктов фотограф в пловдивска фирма, след което записах да уча „Фотография” в Академията за изкуства в гр. Пловдив. От дипломирането ми през 2018 г, работя на свободна практика.

Фотоинтервюта и снимки от пътувания

В секцията „Истории в снимки” на този сайт можете да намерите редица постове с фотоинтервюта на вдъхновяващи личности, на които съм автор. Често са ми задавали въпроса защо ги правя. Моята митовация е търсенето на лично вдъхновение от хора, на които се възхищавам по един или по друг начин. Хора, преминаващи  през същите трудности, през които преминавам и аз. Да чуя мислите си изречени от някой друг, когото харесвам и ценя, няма как да не ми даде порив да продължа, въпреки всичко. Надявавам се да имат това въздействие и върху вас. Другата причина, разбира се, е желанието да ви споделям стойностно съдържание. Искрено благодаря на всички, които четете редовно моите публикации и очаквате с нетърпение да ви споделя следващите!

Освен емблематичните за мен публикации с вдъхновяващи личности, на същата страница „Истории в снимки”, можете да видите снимки и от местата, които съм посещавала, както и кратка инфромация за тях. Не всички са снимани на изгрев или на залез, но въпреки това давам най-доброто от себе си в дадения момент, за да ги заснема. Правя ги с удоволствие, вече не мога да си представя да пътувам без фотоапарата ми и се надявам да са ви интересни и на вас.

Моят опит

Имам публикувани кадри в списание „DIVA”, списание „Осем”, първи страници във вестниците „Труд” и „Всичко за семейството”, публикации в GoGuide онлайн, онлайн рубрика на списание „Eva”,  уебсайтовете TrueStory, kapana.bg и plovdivtown.com. В plovdivtown.com имах удоволствието да водя рубриката “Изкуството във фотоси” половин година. Излъчвали са мои кадри по телевизионните канали BTV и Nova. Била съм и член на журито в конкурса „Селата на България”, организиран от уебсайта TrueStory и много други. Имам с опит с над 200, а може би и повече клиента, за щастие с голяма част от тях се виждаме повече от веднъж.

И за финал бих искала да благодаря на всички вас, които ме подкрепяте през всичките тези години! Благодаря ви,  за това, че ме избирате за свой фотограф, благодаря ви за подкрепата в социалните мрежи, за това, че споделяте  и четете съдържанието, което създавам за вас! Давате смисъл на работата ми! Благодаря!